|

CONCURS Dizzy Pig (29-30) / Ultimele 2+1 PREMII! / Ceafa de porc cu miere, frigarui nebune

…Mai intai de toate, un PREMIU SPECIAL pentru LIANA TOMA, care a trimis cea mai apetisanta fotografie!!! Pentru costitele la gratar preparate atat de savuros, Liana va primi un exemplar din ALFABETUL MANCARII SANATOASE de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu (Ed. Lifestyle/Trei, 2011), impreuna cu autograful autorului!

Ultimele 2 premii constand in cate un set de 4 condimente Dizzy Pig oferite de CampingGrill au  fost castigate de:

MIHAELA VLAD: Ceafa de porc cu condimente, miere si lamaie verde

Ingrediente:

4 felii de ceafa de porc

sare, boabe de piper rosu si verde,Dizzy Pig – Raging River Rub, miere

marar, ceapa verde, usturoi verde

vin rosu, ulei masline, felii de lamaie verde

Mod de preparare: Carnea se portioneaza frumos, fara a elimina grasimea. Se cresteaza si se inteapa  usor cu un cutit bine ascutit. (De ce nu mai faceti concursuri cu cutite Fiskars?) Se lasa, apoi, nu mai mult de o ora intr-o marinada din vin, ulei de masline, sare, ceapa verde, usturoi verde si marar – toate taiate marunt. Dupa ce se scoate, in crestaturi se infig boabe de piper rosu si verde, dupa ce carnea a fost bine frecata, pe ambele parti, cu un amestec de Dizzy Pig si miere. Se face un foc bun de lemne, in care se arunca si o mana de aschii ude (daca se poate din lemn de esenta aromata, cu atat mai bine). Cand jarul e gata si intens, fara flacara, se pun feliile de carne, intorcandu-se o data la 5 minute, pana ce se patrund bine. La final, se pun deasupra felii de lamaie verde si se mai lasa inca 4-5 minute. La servire, feliutele de lamaie se dau deoparte. Garnitura ideala pentru aceasta delicioasa friptura eu zic ca o reprezinta cartofii noi facuti la tuci (cu mult marar) si 2-3 linguri de mazare noua.

ANDREI STOICAN: Frigarui nebune

Ingrediente si preparare: Pentru aceasta retete, ingredientele sunt practic nelimitate. Ideea e sa combini gusturi si texturi diferite si sa pui din belsug condimente sofisticate (de pilda, cele din gama Dizzy Pig, pe care abia astept sa le incerc!). Ce fel de carnuri puteti folosi: porc, vita, oaie (daca a stat mult timp in vin si condimente), carnati tari, creveti mari (neaparat, adauga o tusa de gust speciala si impresioneaza ca aspect). Legume se pot folosi din cele relativ tari: felii de cartof, dovlecel sau ceapa, ardei gras de diferite culori, sfecla rosie, telina, ciuperci. Rosii recomand cherry, dar puse cu 2 minute inainte de a se lua de pe gratar. Fructe? De ce nu: mar, para tare (nu zemoasa), nectarina mai tare, gutuie, ananas, chiar si prune mari, din cele mai tari (cu samburii scosi). Dressinguri: sa mizeze pe contraste – iute-dulce, acru – dulce etc. Daca frigaruile se tin in folie de aluminiu pe foc, inauntru stropiti cu miere, sirop sau ketchup combinat cu acestea. Se poate pregati un bol mare cu smantana sau iaurt gras de bivolita in care s-au pus: usturoi verde tocat, marar sau fenicul, fulgi de chili. Si tot asa … pana la ultima inghititura! Pofta buna!

…Cele 4 condimente Dizzy Pig sunt prezentate in recipiente de 237 ml, care asigura cate 96 de “portii” si costa, fiecare, 68 lei. Se pot comanda aici.

CampingGrill.ro si Bucatarescuv-au oferit sansa de a castiga 4 asemenea seturi  de cate 4 condimente! Mai multe informatii despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , ,

12 Responses for “CONCURS Dizzy Pig (29-30) / Ultimele 2+1 PREMII! / Ceafa de porc cu miere, frigarui nebune”

  1. Liana Toma says:

    @Bucatarescu-multumesc frumos! Daca vine cartea fara autograful promis, dau retur :P

  2. IWE says:

    @Liana: bucatele din poza sunt preparate de tine sau a fost o fotografie imprumutata? oricum premiul se justifica:)

  3. Liana Toma says:

    @IWE-sunt preparate de mine! Tu ai si un nume sau te ascunzi sub numele unui site de imprumut?
    Nici condimentele nu erau de aruncat :P
    @Bucatarescu- toti castigatorii isi revendica premiile sau raman in depozitul redactiei? Zic sa le redistribui pe cele nerevendicate.

  4. Carmenica says:

    @ IWE ,iti raspund eu ! :D
    Ce vezi acolo in poza sunt preparate de Liana, Daca dai click pe numele ei,vei ajunge direct la blogul ei si al lui Janet !
    Ambele sunt doua gospodine care isi prepara singure retetele,iar pozele lor sunt INTOTDEAUNA personale !

    @ Liana,ti-a iesit super tortul Malaga !
    Pacat,ca nu ne poti trimite si noua cate o feliuta…mai ales lui Bucatarescu ! :D

  5. Carmenica says:

    Liana,nici tu n-ai somn ? Pe mine ma “macina” o masea ! :D

  6. Bucatarescu says:

    @Liana, uneori le revendica si oameni care – prin coincidenta – poarta acelasi nume si nici macar nu au participat la concurs, caz in care ii intreb in ce zi au trimis mailul etc…

  7. Bucatarescu says:

    Nu vorbiti de dinti, eu tocmai mi-am scos o masea si urmeaza a doua, dar am amanat pana ma intorc de la Amsterdam, unde Big Green Egg m-a invitat la cea mai mare conventie europeana de barbecue. La intoarcere, insa, vreau – nu vreau, inapoi la policlinica pentru reconstructia gurii, implanturi etc:::))) Noroc cu cu medicii de la Imperial Dent, care au mana usoara!

  8. Liana Toma says:

    @Carmenica- nu era nevoie sa dai explicatii unui anonim…daca foloseste singur computerul, ar fi aflat si fara sa intrebe.
    Cat priveste durerile de dinti…suntem frati de suferinta!!! Trei luni m-a chinuit o masea, mi s-a umflat gingia, pe urma am facut abces dentar si intr-un final am schimbat medicul.Acum sunt bine, cea ce va doresc si voua: Carmenica si Bucatarescu!
    @Bucatarescu-cand te intorci de la Amsterdam?

  9. IWE says:

    @Liana: felicitari pt originalitate si pentru premiu de asemenea:)
    P/S: nu ma ascund dupa un site de imprumut ci este chiar al meu (doar ca nu am timp sa-l updatez prea des:)

  10. Liana Toma says:

    @Bucatarescu-cand ziceai ca-mi trimiti cartea? ;-)

  11. Bucatarescu says:

    Trebuie sa ma concentrez mai intai pentru o dedicatie inspirata:::)))

  12. Liana Toma says:

    Vezi? Daca-mi trimiteai condimentele nu te concentrai deloc acum! :P Oricum, inspirat esti ;-)

Leave a Reply