|

OANA ZAVORANU: ce suma (nu) a luat pentru pozele cu crucea intre sani din Playboy?

De cateva zile, primesc zeci de telefoane de la ziaristi si sunt rugat sa-mi dau cu parerea asupra a doua subiecte legate de controversata aparitie a Oanei Zavoranu in Playboy, revista de care m-am ocupat in perioada 1999-2010 si in care am publicat candva un alt pictorial cu vedeta. Sunt intrebat ce parere am despre onorariul “fabulos” care ar fi fost primit de Oana si, de asemenea, despre tema pictorialului – exorcism, cruci etc.

Ei bine, despre bani …nu cred ca Oana a primit vreun euro, daramite 10.000 sau 20.000!!! Fireste, contractul e confidential, insa, de ani buni de zile, fetele care pozeaza in revista Iepurasului o fac strict pentru capitalul de imagine, nemaiexistand buget alocat pentru asa ceva. Poate, insa, de data asta s-a facut o exceptie pentru Oana (…eu as fi facut o exceptie!) si s-au alocat cateva – putine – mii de euro.  Nu prea cred, totusi. In plus, povestea mi se pare binecunoscuta …in reluare. In decembrie 2007, publicam in aceeasi revista un pictorial in lenjerie cu Oana Zavoranu, ocazie cu care aceasta isi etala noua sa pereche de sani, vizibil augmentati. La rubrica respectiva – Seductie 100% (fara expunere de imagine pe coperta, cu exceptia notabila a Andreei Balan!) – oricum modelul nu era platit niciodata. Numai ca prin ziare au inceput sa circule declaratiile Oanei, care afirma – nici mai mult, nici mai putin – ca ar fi primit suma de …9.000 euro!!! Evident, nu primise nimic, dar, probabil, asa vroia ea sa-si creasca sau intretina cota de piata. In consecinta, am senzatia ca acei “20.000″ invocati acum seamana teribil de mult cu cei “9.000″ de atunci…  Nu ca Oana nu i-ar merita intr-un star system real!

A doua intrebare care mi se pune obsedant este legata de tema fotografiilor realizate de Alex Galmeanu. In imagini, apar cruci si o intreaga simbolistica religioasa, legata, pare-mi-se, de tema exorcismului. Aflata in plin divort si scandal mediatic, Oana (care, intre timp, si-a refacut sanii, aducandu-i la proportii mai omenesti) ar fi simtit nevoia sa-si exorcizeze demonii interiori. De aici, crucile care au provocat indignarea unor reprezentanti ai bisericii si nu numai. Estetic vorbind, subiectul mi se pare tras de par, discutabil in orice caz. Dar …poate ma insel  eu si, in definitiv, asta nu mai e treaba mea! Asa ca, mai bine, sa punem cruce subiectului!

De asemenea, am mai fost rugat sa fac un paralelism intre pictorialul cu Oana de acum si cel din Playboy Portugalia din vara trecuta (iulie 2010). Atunci, scandalul a fost enorm si editia respectiva a fost retrasa de pe piata, la interventia licentiatorului Playboy Enterprises Int’l (care, ulterior, a si inchis editia respectiva; un purtator de cuvant al companiei americane a declarat ca acea coperta nu fusese vazuta si  aprobata, conform uzantelor, de departamentul editiilor internationale de la Chicago). Portughezii au vrut sa aduca un omagiu marelui scriitor disparut Jose Saramago, parafrazand – prin tema pictorialului – cartea acestuia “Evanghelia dupa Iisus Hristos”. Pe coperta, aparea Iisus cu o (?)Maria Magdalena topless & tatuata, foarte senzuala, ceea ce, intr-o tara catolica, a provocat un iures teribil. Ma indoiesc, insa, ca mult mai toleranta Biserica Ortodoxa Romana va declansa o suita de evenimente similare, mai ales ca editia romana si-a luat precautia de a nu expune crucea si pe coperta, intre sanii  Oanei Zavoranu. Oricum, daca e sa vorbim de vreo “blasfemie”, aceasta s-ar raporta mai usor la Lisabona decat la Bucuresti…

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

7 Responses for “OANA ZAVORANU: ce suma (nu) a luat pentru pozele cu crucea intre sani din Playboy?”

 1. Lucian says:

  Lasand la o parte crucea, exorcizarea, etc…pot spune nice tits :D

 2. geo says:

  ce PENIBILAAAAAAAA……O MAHALAGIOAICA ….

 3. dan says:

  eu nu mai cumpar revista de prin 2002 din cauza curvelor care au inceput sa apara in ea… dar daca a ajuns sa o publice si pe oana zavoranu… ma bucur sincer ca nu ma mai numar printre cititori…

 4. ovidiu says:

  Poate ca sunt influentat de “aparitiile” ei ca persoana publica, dar mie mi se pare ca oana este de o uratenie strasnica. Avem mii de fete/femei frumoase (multe dintre ele chiar la voi pe site) si vine “baba cloanta” asta sa ne strice apetitul (sexual) …eu zic ca macar voi sa o boicotati si sa nu va stricati imaginea promovand-o pe a ei.

 5. gamaleo says:

  bre bukatarescule….ne cunoastem de mai bine 40 de ani si ai ramas acelasi bonom… (bon’homme), si in comentarii si in gusturi. gata las-o pe zavo, k e dusa, e pe locul 99in top 100.
  au venit altele…

 6. [...] Zavoranca in Playboy.Hmm, am trait s-o vad si p’asta, oare cati sadici asteptau acest moment? Umbla vorba ca onorariul vedetei s-a ridicat undeva la 20.000 euro (acum are bani de divort?). Altii zic ca a facut-o gratis (Dan-Silviu Boerescu – bucatarescu.ro). [...]

 7. lorena says:

  nici măcar când e rău nu ştie să fie rău. :D

Leave a Reply