|

Bucatarescu invitat de BIG GREEN EGG la cea mai mare conventie de barbecue din Europa

 Big Green Egg Member Day Party este un eveniment anual organizat de cel mai mare “fun club” Big Green Egg din Europa si anume EggSociety din Olanda. Evenimentul – comparabil ca amploare cu Eggtoberfest din Statele Unite (Atlanta) – are loc la inceputul verii, ocazie cu care se strang toti pasionatii de grilling, cooking si barbecue. Editia 2011 se va desfasura weekend-ul viitor, iar Bucatarescu va insoti delegatia CampingGrill.ro.. Se anunta deja un regal al noilor tehnici si retete de gatit cu ajutorul cuptorului american cu afumatoare, demonstratiile culinare fiind asteptate de catre toti specialistii prezenti. In 2010, cand fumul ademenitor al gratarelor ceramice a cuprins domeniul Marienwaerdt, punctele de atractie au fost constituite de demonstratiile legate de prepararea painii si a aluatului de pizza, precum si de tehnicile de afumare la cald. 

Intre cei care ridicat aromele de gratar la rang de arta s-a numarat si prietenul nostru, campionul mondial de barbecue Camillo “Don Caruso” Tomanek, cel care a fost prezent recent si la Bucuresti, invitat de GrillSociety.ro. Proiectul GrillSociety.ro este un manifest pentru cultura outdoor cooking & dining din România şi îşi propune să demonstreze, prin conţinut de calitate, existenţa şi în România a unei culturi complexe a gătitului în aer liber, care depăşeşte imaginea generică a grătarul tradiţional la iarbă verde, cu mici şi mult fum. Pornind de la crezul potrivit căruia “Cultura vieţii începe de la a mânca”, GrillSociety.ro îşi propune să adune laolaltă iubitori, amatori, cunoscători sau profesionişti ai grilling-ului şi să funcţioneze ca platformă unde se împărtăşesc ştiri din domeniul gastronomic, idei, reţete şi poveşti culinare, toate menite să dezvolte cultura gătitului în aer liber din România.

Lista participantilor de marca i-a mai cuprins pe campionii germani Marco Greulich si Florian, pe olandezul Jan-Dirk Zonnenberg si pe Koert Kroupa, cel care a si castigat competitia organizata cu aceasta ocazie. Ralph de Kok a pregatit si el o bucata superba de somon pe placa de cedru (la fel a procedat si Bucatarescu la GoodWine), afumat cu atoma de Jack Daniel’s si acompaniat de o crema de miere, marar si smantana. Jeroen Hazebroek a oferit sfaturi practice pentru pizza si paine.

…Cu ce noutati va veni Bucatarescu de la Editia 2011?!? Aveti putintica rabdare!

…Mai multe informatii despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

 

Citeste si:

Tags: , , , ,

2 Responses for “Bucatarescu invitat de BIG GREEN EGG la cea mai mare conventie de barbecue din Europa”

  1. Liana Toma says:

    Bucatarescu- o sa te faci cat evenimentu’….hi,hi,hi…a venit si Robert Rainford? Imi faci si mie rost de autograful sau, te rog muuuult de tot?
    Si asteptam noutatile ;-)

  2. Alina says:

    DA, frumos! Mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo :D Felicitari!

Leave a Reply