|

Festin Romanesc cu produse Topoloveni in Parcul Sebastian

A doua ediție a Târgurilor de vară Festin Românesc, organizată în acest week-end (29-31 iulie) în Parcul Sebastian din Sectorul 5 București, este dedicată Lăsatului secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria. Pentru a respecta tradiția, organizatorii vor oferi vizitatorilor care doresc să țină postul bucate rafinate pe baza de fructe, legume și cereale, dar și specialități din carne, lapte, brânză, ouă pentru cei care nu și-au propus acest lucru. Organizatorii au DUBLAT de această dată surprizele pentru vizitatori: 2 produse cu Indicație Geografică Protejată (IGP) la nivel european (Magiunul de prune Topoloveni și berea Budějovický Budvar), 2 produse premiate de Institutul pentru Gust și Calitate Bruxelles (ITQI) cu ”Superior Taste Award” (Magiunul de prune Topoloveni și Dulceața de cireșe negre Topoloveana, fără zahăr adăugat și fără conservanți), 2 concerte ale cantautorului Ion Popa, 2 spectacole de dansuri populare și 2 rânduri de cadouri (pregătite de organizatori și de sponsorii partenerului media Click! Poftă Bună).

 Recunoscut pentru calitatea produselor tradiționale prezentate, ediția a doua a acestui târg dedicată Lăsatul secului pentru postul Sf. Fecioare Maria va mai oferi vizitatorilor și alte surprize: lansarea pe piață a Dulceții de cireșe negre Topoloveana fără zahăr adăugat și fără conservanți (înregistrată la OSIM în septembrie 2010 și premiată de ITQI în mai 2011 cu ”Superior Taste Awards”),  un vițel la proțap (specialitate topoloveană înscrisă la OSIM, care va crea atmosfera târgurilor tradiționale și îi va atrage prin savoare și spectacol pe amatorii de mâncare gustoasă), roșii de Izbiceni (viitoare candidate la înregistrarea ca produs cu IGP european). Bineînțeles că nu vor lipsi băuturile tradiționale și spectacolele live susținute sâmbătă și duminică de cantautorul Ion Popa și de ansamblurile de dansuri din Topoloveni (Argeș) și Izbiceni (Olt).

 Ce vor mai putea cumpăra vizitatorii?

 • legume proaspete de Izbiceni (Olt);
 • brânză din lapte de vacă, oaie și capră cu derivate: cașcavele (afumate și neafumate), telemea, urdă (dulce și sărată), burduf (simplu și în coajă de brad), specialități de brânză cu verdețuri, cașuri (brânză fermentată în mod tradițional) – oferite de producători din Fundata (Brașov), Jina Sibiului, Galați, Asău (Bacău) și Topoloveni (Argeș);
 • carne și preparate din carne (cârnați, pastrame, afumături): specialități din rață, gâscă și jigo de berbecuț; specialități secuiești; pastrame și cârnați din carne de vânat; pastrame și cârnați din oaie; salamuri, parizer, cârnați, tobă, mușchiuleți crud afumați și tradiționali românești – oferite de producători din Covasna, Suceava, Botoșani și Galați;
 • specialități internaționale: italienești (brânzeturi, prosciutto), franțuzești (dulcețuri) și ungurești;
 • pâine și specialități de panificație;
 • miere de albine: miere ecologică, specialități preparate cu miere și propolis, sucuri – oferite de producători din Blaj (Alba) și Constanța;
 • dulciuri, cozonaci și plăcinte produse pe loc, în târg, dulci și sărate, covrigi și turtă dulce – oferite de cofetari și patiseri din Maramureș, Suceava, Botoșani și Topoloveni;
 • ceaiuri și siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe și cereale (bragă);
 • băuturi alcoolice de la cramele Boțârcani (Argeș), Pietroasele Buzău și pălinca Trămuța de Bihor;
 • obiecte meșteșugărești, vase din ceramică, îmbrăcăminte (ii, rochii), covoare oltenești, obiecte casnice și mic mobilier din lemn, podoabe, arame și produse din piele.

         Pentru ca vizitarea târgului să fie pe deplin plăcută, în Parcul Sebastian se vor putea servi mâncăruri proaspăt gătite de restaurantul cu specialități culinare din Topoloveni.

De asemenea, la standul Click! Poftă Bună se vor desfășura concursuri pentru vizitatori la care aceștia pot câștiga 10 premii din partea sponsorilor, iar invitați surpriză vor găti rețete inedite pentru pofticioși.

Organizatorii îi vor răsplăti pe cumpărători cu 10 cadouri constând în câte un borcan de Magiun de prune Topoloveni și câte unul de Dulceață de cireșe negre Topoloveana fără zahăr.

 Următoarele ediții ale Târgului Festin Românesc din Parcul Sebastian:

 • de Adormirea Maicii Domnului: 12-14 august
 • de Nașterea Maicii Domnului: 2-4 septembrie.

 Vă așteptăm cu drag, INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply