|

SERIAL: Retete cu mixerul vertical multifunctional PHILIPS (1)/ Scoici in vin cu aioli

V-am prezentat de curand noile mixere verticale multifunctionale Philips. Produsele m-au tentat, gratie manevrabilitatii si fiabilitatii lor, asa ca m-am apucat sa gatesc cu ele. Iata primele rezultate!

SCOICI IN VIN CU AIOLI

Ingrediente: 2 lingurite de mustar de Dijon, ½ lingurita de sare de mare, ½ lingurita de piper macinat, 4-5 catei de usturoi, 2 linguri de zeama de lamaie, 1 ceasca de ulei de masline extravirgin, 2 cesti de vin (Pinot Gris), 1 ceapa, 500 gr scoici, patrunjel verde tocat.

Preparare: Cu mixerul vertical, se amesteca usturoiul (2 capatani) cu mustarul, sarea si piperul, apoi, la viteza mica, se adauga putin cate putin uleiul de masline. La final, cand emulsia e gata, se pune si zeama de lamaie proaspat stoarsa. Apoi, aioli se transfera intr-un bol, pastrandu-se la rece pana in momentul servirii. Separat, intr-o tigaie, se pune restul de usturoi impreuna cu vinul si ceapa taiata marunt. Se da intr-un clocot, apoi se mai lasa cateva minute la foc mic. Dupa aceea, se pun scoicile, fierbandu-se la abur, cu capacul tigaii pus si tigaia miscata periodic. Se arunca scoicile ale caror cochilii nu s-au deschis dupa primele 5 minute, apoi se transfera intr-un castron, unde vor fi stropite cu aioli, iar patrunjelul verde este alaturat ca garnitura. 

Citeste si:

Tags: , ,

1 Response for “SERIAL: Retete cu mixerul vertical multifunctional PHILIPS (1)/ Scoici in vin cu aioli”

  1. Sex Shop says:

    Am unul, merita e bun

Leave a Reply