|

Festin Romanesc de Sf. Maria

Festin Romanesc de Sf. Maria! Între 12 și 15 august îți poți serba ziua numelui de Sf. Maria în Parcul Sebastian, la Târgul Festin Românesc! Mâncăruri tradiționale savuroase, vițel la proțap, băuturi alese, muzică live, dansuri și voie bună îți vor face sărbătoarea de neuitat!

 Trei dulciuri sănătoase de la Topoloveni la a treia ediție a Târgului Festin Românesc, dedicată sărbătorii creștine de Sf. Maria

 Intr-o atmosferă deja pitorească ce a atras mii de vizitatori la edițiile precedente, seria Târgurilor ”Festin Românesc” dedicate sărbătorilor de vară continuă cu ediția de Sf. Maria în perioada 12-15 august, când va fi lansată pe piață o nouă dulceață fără zahăr adăugat și fără conservanți de la Topoloveni: dulceața de vișine.

 Pentru a-i sărbători cum se cuvine pe cei care poartă numele Sfintei Marii (inclusiv pe edilul Sectorului 5, domnul Marian Vanghelie), organizatorii Târgului ”Festin Românesc” vor poposi din nou în Parcul Sebastian din Sectorul 5 București cu cele mai alese bunătăți: dulciuri sănătoase de la Topoloveni, nelipsitul vițel la proțap, alte specialități din carne, lapte și brânză, băuturi tradiționale și spectacole live de cântece și dansuri.

 Atmosfera târgurilor de altădată va oferi vizitatorilor plăcerea unei călătorii culinare prin toate zonele țării (datorită producătorilor de calitate selectați din toată țara de către organizatori), iar în mod special celor care își serbează numele – un loc îmbietor unde își pot invita și cinsti rudele și prietenii.

 De această dată, ”vedeta” târgului va fi Dulceața de vișine Topoloveana fără zahăr adăugat, recent ieșită din fabricație, care se adaugă celorlalte dulciuri sănătoase de Topoloveni, 100% naturale și fără conservanți – Magiunul de prune și Dulceața de cireșe negre.

 Ce vor mai putea cumpăra vizitatorii?

 • brânză din lapte de vacă, oaie și capră cu derivate: cașcavele (afumate și neafumate), telemea, urdă (dulce și sărată), burduf (simplu și în coajă de brad), specialități de brânză cu verdețuri, cașuri (brânză fermentată în mod tradițional) – oferite de producători din Fundata (Brașov), Jina Sibiului, Galați, Asău (Bacău) și Topoloveni (Argeș);
 • carne și preparate din carne (cârnați, pastrame, afumături): specialități din rață, gâscă și jigo de berbecuț; specialități secuiești; pastrame și cârnați din carne de vânat; pastrame și cârnați din oaie; salamuri, parizer, cârnați, tobă, mușchiuleți crud afumați și tradiționali românești – oferite de producători din Covasna, Suceava, Botoșani și Galați;
 • sarmale maramureșene cu brânză, ceapă verde și păsat, sarmale maramureșene de post cu ciuperci și păsat și plăcintă maramureșeană cu brânză – produse tradiționale atestate din 2009;
 • cafea la nisip;
 • specialități internaționale: italienești (brânzeturi, prosciutto), franțuzești (dulcețuri) și ungurești;
 • pâine și specialități de panificație;
 • miere de albine: miere ecologică, specialități preparate cu miere și propolis, sucuri și bragă – oferite de producători din Blaj (Alba) și Constanța;
 • dulciuri, cozonaci și plăcinte produse pe loc, în târg, dulci și sărate, covrigi și turtă dulce – oferite de cofetari și patiseri din Maramureș, Suceava, Botoșani și Topoloveni;
 • ceaiuri și siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe și cereale (bragă);
 • băuturi alcoolice de la cramele Boțârcani (Argeș), Pietroasele Buzău și pălinca Trămuța de Bihor;
 • obiecte meșteșugărești, vase din ceramică, îmbrăcăminte (ii, rochii), covoare oltenești, obiecte casnice și mic mobilier din lemn, podoabe, arame și produse din piele.

 Pentru ca vizitarea târgului să fie pe deplin plăcută, în Parcul Sebastian se vor putea servi mâncăruri proaspăt gătite de către restaurantul ”Grădina Verde” de la Buzău, iar cantautorul Ion Popa și ansamblul de dansuri populare din Topoloveni vor întreține atmosfera de voie bună prin două spectacole: duminică și luni începând cu ora 14.00.

Invitații speciali din programul artistic vor fi copiii de la Centrul de Plasament Sf. Maria – Sector 5 București, care ne-au încântat prin talentul deosebit și cu alte ocazii (http://www.facebook.com/media/set/?set=a.215891155099354.56601.100000354131236&type=1).

 Vizitatorii cu talent artistic vor putea participa la două concursuri în zilele de sâmbătă și luni, pentru a primi premii din partea organizatorului Sonimpex Serv Com, constând în câte trei borcane cu dulciuri sănătoase de Topoloveni.

 Următoarea ediție a Târgului Festin Românesc din Parcul Sebastian se va desfășura de Nașterea Maicii Domnului, în perioada 2-4 septembrie.

 Vă așteptăm cu drag, INTRAREA ESTE LIBERĂ la Festinul Romanes c de Sf. Maria!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply