|

Masuri echilibrate / NUD. Proiectie de stare (9) …de RAZVAN VOICULESCU

Masuri echilibrate

Text si foto: Razvan Voiculescu (blog.razvan-voiculescu.ro ; Facebook: razvan a. voiculescu)

  Cand mi-a intrat in studio prima oara am crezut ca poarta invizibile si enorm de inalte tocuri. Abia mai apoi am inteles ca era cu adevarat inalta. Foarte inalta.

Eu, care nu caut niciodata domnisoare inalte si slabe, asa cum isi doresc colegii mei care lucreaza in fotografia de moda, m-am intrebat ce as putea sa lucrez cu ea.

Am invitat-o sa se aseze si sa-mi povesteasca: ce-o mana la mine, ce-si doreste… cu adevarat de la aceste fotografii. Mi-a placut ca era vesela si foarte naturala. Nu incerca sa ma convinga nici de frumusetea ei, nici de experienta de-a se pune in valoare in fata unui aparat foto. Mi-a spus simplu: nu am mai pozat niciodata.

“Excelent”, mi-am spus!

 Peste ceva saptamani am sunat-o, caci imi amintisem de un trunchi de copac, uitat de timp, undeva catre Obarsia Lotrului.

A doua zi, cu noaptea-n cap, eram pe drum.

 Prin ceva ploaie, rafale mai serioase de vant, am ajuns la locul dorit.

Cu umbrela desfacuta, mi-am asezat trepiedul in locul unde credeam ca am o compozitie prielnica.

 Incerc mereu sa incadrez imaginile in astfel de locuri fara a schimba nimic. Absolut nimic. De multe ori, se dovedeste ca asa cum le-a aranjat “mama natura” este cel mai echilibrat.

Pe cand incadram, mi-am adus aminte de intalnirea noastra din studio. Cand remarcasem naturaletea si spontaneitatea ei.

Am rugat-o sa se sprijine de acel trunchi, asa cum simtea ea mai bine.

Apoi am declansat de 3-4 ori. Atat.

Cu riscul de a nu selecta nimic, ne-am strans fiecare lucrurile ca sa facem cale intoarsa.

Avem sa descopar ulterior ca din acele cadre, unul a meritat. Acesta.

 Invitatie, pentru a te fotografia pe tine, la o noua poveste:

In toata aceasta cautare de frumos si inedit, am colaborat si continuu sa colaborez cu persoane obisnuite, care, prin naturalete si expresivitate sa poata da imaginii mele talcul dorit. E o colaborare mereu deschisa la care nu am ezitat niciodata sa raspund, atata vreme cat persoanele interesate ar putea incarna persoanjele fara de care povestile fotografiilor mele nu ar exista. Doamnele/domnisoarele interesate de astfel de colaborari imi pot scrie la: office@bucatarescu.ro

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply