|

NUD DORIC / Nud. Proiectie de stare (8) de RAZVAN VOICULESCU

NUD DORIC / Text si foto: Razvan Voiculescu (blog.razvan-voiculescu.ro )

Imprejurimile orasului Arad imi erau complet necunoscute. Ajuns acolo cu ceva treaba, am sunat-o pe Diana care imi scrisese de ceva timp pentru o colaborare. 

In ciuda varstei inca foarte fragede, si-a dovedit serioazitatea si dorinta de a-mi sta in fata aparatului intr-un mod cat mai profesional.

Sambata foarte de dimineata, am ales la intamplare o directie din afara orasului. Camp cat vezi cu ochii, buruieni si ici, colo cate o turma de oi. Am inceput sa strabat ogoarele acelea line intrebandu-ma ce locatie as putea gasi ca sa nu plec inapoi spre Bucuresti fara imaginea pe care o planuisem. 

Norocul mi-a suras dupa ce am depasit un lan de floarea soarelui. Undeva, pe un ogor vecin, se intrezarea un zid. Imi parea bizar acolo, in pustietate. 

Temperatura depasise deja 30 grade. Nu este usor sa lucrezi in astfel de conditii. Soarele desena linii prea precise.

Am hotarat sa mai astept un scurt timp pana lumina ma ajuta sa obtin ce-mi propusesem.

Apa uitasem sa iau la mine, iar statul la umbra era exclus. Nimic dimprejurul nostru nu putea servi de acoperis.

Tenace, Diana nu s-a plans nicio clipa. 

In sfarsit, aparu si unghiul bun de lumina. Am ajutat-o sa se ridice pe cantul zidului. Caramizile tepoase nu erau neaparat o placere, dar, cu putina vointa, a rezistat.

De la nivelul pamantului, coloana antica sfarsea intr-un corp uman. O noua incercare, o iluzie de Icar… 

 Invitatie, pentru a te fotografia pe tine, la o noua poveste:

In toata aceasta cautare de frumos si inedit, am colaborat si continuu sa colaborez cu persoane obisnuite, care, prin naturalete si expresivitate sa poata da imaginii mele talcul dorit. E o colaborare mereu deschisa la care nu am ezitat niciodata sa raspund, atata vreme cat persoanele interesate ar putea incarna persoanjele fara de care povestile fotografiilor mele nu ar exista. Doamnele/domnisoarele interesate de astfel de colaborari imi pot scrie la: office@bucatarescu.ro

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply