|

ADEVARATA PASTRAMA de la BACANIA SIBIANA / Galerie FOTO/ Recomandare BUCATARESCU

ADEVARATA PASTRAMA, fie ea de vita sau de oaie, m-a facut sa ma reintorc pentru o degustare la BACANIA SIBIANA din Piata Traian. Vorbim de pastrama numai din carne, fara os, avand drept caracteristica, stagiul in bait si afumarea ulterioara. Pastrama de oaie cu care m-a imbiat Remus Seghedin este  numai din pulpa, iar cea de vita, este din muschiulet, de fapt din vrabioara din spate. Pastrama de oaie a stat 5-6 zile in bait de apa cu sare si un festival de mirodenii: cimbru, coriandru, piper, oregano, piper rosu etc. Muschiuletul de vita, fiind mai fraged, nu a avut nevoie decat de 4 zile in bait. Apoi, pastrama a fost zvantata bine si afumata: fum de fag pentru oaie si fum de brad pentru vita (fumul de salcam se foloseste numai pentru slanina).  Au rezultat doua delicii incredibile, nu ma mai puteam opri din mancat…

Remus Seghedin de la BACANIA SIBIANA a mai adus si alte delicatese: zacusca de vinete, adevaratul bulion de rosii si, mai ales, dulceata – facuta la ceaun – atat de gogonele (similara la gust cu cea de agrise), cat si de rosii coapte! Un pic de caisata ne-a inveselit si mai mult seara! Iar painea, ei bine, painea a depasit cu 5 grame recordul de saptamana trecuta: cantarea fix 2,205 kg!

Fotografiile au fost realizate cu Panasonic Lumix DMC-TZ18.

Contacte: bacaniasibiana@yahoo.com; bacania.sibiana@yahoo.ro; Facebook: Bacania Sibiana; Remus Seghedin: 0740 116 747. Grabiti-va pentru comenzi, marfa e buna si veritabila, de aceea este relativ putina si se epuizeaza repede!

…Daca e sa-ti pierzi mintile la o degustare, va invit la  BACANIA SIBIANA !

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply