|

BACANIA SIBIANA / Degustare Bucatarescu / 18 FOTO ademenitoare la BACANIA SIBIANA

BACANIA SIBIANA de la Piata Traian a devenit locul meu favorit de pierzanie. Invitat de Remus Seghedin, am purces la o degustare intensiva si extensiva de carnaturi, afumaturi si branzeturi, stropita cu o excelenta afinata si stinsa cu o tuica de 48 grade “intoarsa” de doua ori. Aici, am gasit acele produse naturale, elaborate dupa retete vechi, traditionale, despre care toata lumea vorbeste dar pe care inca prea putini ajung sa le guste cu adevarat. In primul rand, m-am lasat sedusa de o paine enorma, cantarind, 2,2 kg! Painea e din faina de grau fara amelioratori, coapta in jar, intr-un cuptor alimentat cu lemne de fag si de stejar. Dupa ce e scoasa din vatra, paine e lasata sa se odihneasca 15-20 minute, dupa care este o batuta – la propriu! – cu o bucata de lemn (“maia”), pentru a se elimina primul strat de crusta arsa si a ramane coaja curata, apetisanta! O minunatie, ce mai! Am gustat un pic de muschi de porc, afumat si el cu lemn de fag, apoi o mica simfonie de carnati: atat de oaie, picanti, cat si de vita (cu 20% porc, ca sa nu iasa uscaciosi). Dupa o gura de afinata ca aperitiv, am trecut pe o tuiculita adevarata de Cisnadie, intoarsa de doua ori si ajungand la o tarie de 48 grade. De notat ca tuica a fost lasata sa imbatraneasca 5 ani in butoi de stejar, de unde si culoarea superba, de un chihlimbariu intunecat. De la ca seara, acasarnatii innebunitori am trecut la somptuosul cotlet de porc afumat, apoi la festivalul branzeturilor afumate, facute numai din lapte de oaie hranita exclusiv cu iarba grasa din pasunile alpine. Gustul nu suporta comparatie, fie ca e branza iute de burduf in coaja de brad, cascavalul sau casul afumat. En passant, am admirat niste taitei de casa (faina, sare si ou – o simplitate exemplara). La desert am testat niste dulceturi teribile: dulceata de capsuni cu piper roz si ghimbir, apoi, dulceata de caise cu lavanda si vin (dupa o veche reteta saseasca). Sa mori de placere, nu alta, asa ca voi reveni cat se poate de repede, fiindca se anunta pastrama si untul 100% din lapte gras de oaie!

Fotografiile au fost realizate cu Panasonic Lumix DMC-TZ18.

Contacte: bacaniasibiana@yahoo.com; bacania.sibiana@yahoo.ro; Facebook: Bacania Sibiana; Remus Seghedin: 0740 116 747. Grabiti-va pentru comenzi, marfa e buna si veritabila, de aceea este relativ putina si se epuizeaza repede!

In curand, un nou SERIAL BUCATARESCU realizat in colaborare cu Bacania Sibiana: “Bucate de altadata, vinuri si vechi bauturi …de la Sibiu”!!!

RECOMANDARE BUCATARESCU: in Piata Traian, degustare la BACANIA SIBIANA!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

2 Responses for “BACANIA SIBIANA / Degustare Bucatarescu / 18 FOTO ademenitoare la BACANIA SIBIANA”

  1. RAMONA says:

    TOATE PRODUSELE SUNT FFF BUNE…LE RECOMAND CU MARE DRAG SI DIN INIMA….MERITA SA INCERCATI….

    BACANIA SIBIANA ….ESTE CEA MAI SANATOASA..100%…..

Leave a Reply