|

FESTIVAL DE BRANZETURI la Bacania Sibiana / FOTO numai pentru pofticiosi! / Program de DEGUSTARI GRATUITE la Bucurestiul Insular!

FESTIVAL DE BRANZETURI sibiene! Asemenea unui infractor naravit, m-am reintors la locul crimei …pentru o noua degustare la BACANIA SIBIANA din Piata Traian din Bucuresti, pe Calea Calarasilor. Remus Seghedin mi-a promis o fascinanta incursiune a branzei de Sibiu si s-a tinut de cuvant. Am gustat mai multe sortimente si nu ma pot abtine sa nu va impartasesc impresiile mele de mancau pasionat! Am inceput cu telemea 100% de oaie hranita numai in munti, cu iarba grasa. Branza era cu chimen, reteta traditionala reclamand acest ingredient nu doar pentru aroma, ci si pentru o buna conservare. Ca variatiune la aceasta tema generoasa, am incercat si telemeaua de vaca (80%), pentru care s-a folosit si putin lapte gras de oaie (20%). Nu putea lipsi cascavalul afumat, un deliciu deja consacrat la Bacania Sibiana. De asemenea, am testat din nou casul de vaca afumat cu lemn de brad. Am lasat special pentru final branzeturile mele favorite. Mai intai, branza de burduf in coaja de brad, apoi branza clasica de burduf, ambele 100% din lapte de oaie care a itinerat toata vara pasunile alpine. Adevarata branza de burduf: usor piscacioasa, cu o aroma aparte, usor sfaramicioasa, ideala pentru un bulz taranesc cu mamaliga si smantana, facut in ceaun, apoi trecut pe …gratar! (Remus mi-a promis ca va deconspira reteta in curand!)

…In curand, concertele de la restaurantul Bucurestiul Insular, din spatele Halei Traian, vor fi precedate de degustari oferite de Bacania Sibiana! Asadar, festival de afumaturi si branzeturi inaintea regalurilor muzicale oferite de IRINA SARBU (7 octombrie, ora 19.00), JEZEBEL (13 octombrie) si OZANA BARABANCEA (20 octombrie)! Voi fi acolo, dar va astept si pe voi sa ascultam muzica buna si sa gustam impreuna …de toate! Promit ca voi trece pe la fiecare masa pentru explicatii culinare!!!

Fotografiile au fost realizate cu Panasonic Lumix DMC-TZ18.

Contacte: bacaniasibiana@yahoo.com; bacania.sibiana@yahoo.ro; Facebook: Bacania Sibiana; Remus Seghedin: 0740 116 747. Grabiti-va pentru comenzi, marfa e buna si veritabila, de aceea este relativ putina si se epuizeaza repede!

…Daca e sa-ti pierzi mintile la o degustare, va invit la  BACANIA SIBIANA !

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

2 Responses for “FESTIVAL DE BRANZETURI la Bacania Sibiana / FOTO numai pentru pofticiosi! / Program de DEGUSTARI GRATUITE la Bucurestiul Insular!”

  1. RAMONA says:

    credem ca sunt foarte bune……

  2. Bucatarescu says:

    Le tot testez, sunt minunate! Mai ales cu o ceapa rosie alaturi si cu painea neagra pe care tocmai au adus-o!!!

Leave a Reply