|

GARGANTUA x 2: Poftele!

Gargantua Grill & Bar şi Gargantua Events,

două locuri cu poveste în centrul Bucureştiului

 Restaurantul Gargantua a deschis săptămâna trecută o nouă locaţie în zona centrală a Capitalei. Dacă până astăzi Gargantua Restaurant îşi obişnuise clienţii cu minunatele preparate mediteraneene, acum, în aceeaşi zonă centrală, pe str. Icoanei nr 2, Gargantua Grill & Bar, îi aşteaptă cu delicioase preparate grill.

Clientii vor descoperi aici o oază de linişte în inima oraşului, o atmosferă provincială plină de savoare, cu miros de lavandă şi flori de leandru, cu fructe şi legume proaspete de toamnă din care se pregătesc cele mai delicioase fresh-uri. Gargantua Grill & Bar este deschis pentru toţi cei care vor să se relaxeze, rupându-se pentru câteva ore de agitaţia cotidiană, fie că poposesc aici pentru a-şi bea cafeaua de dimineaţă sau pentru un prânz de afaceri, ori în week-end,  pentru a lua masa în familie sau pentru a se întâlni cu prietenii.

Bucătăria Gargantua Grill & Bar, condusă de Chef Lucian Horotan, propune o nouă experienţă în ceea ce priveşte preparatele grill. Pregătite după reţete inspirate din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii şi folosind condimente speciale, toate preparatele din meniul Gargantua Grill & Bar vor descoperi noi gusturi şi arome tuturor celor care se aşază la masă.

Chef Lucian Horotan este maestru internaţional în gastronomie şi maestru în bucătăria americană. A dedicat până acum 40 de ani artei culinare, învăţând meserie de la Meşterul Bucătar al Casei Capşa. Cu o pasiune nemărginită pentru tot ce este frumos şi într-o permanentă căutare a combinaţiei perfecte de gusturi, maestrul Lucian Horotan îşi găseşte inspiraţia în bucătăria tradiţională, în aromele mâncării bunicii şi a mamei, dar şi în cea internaţională. El este adept al bucătăriei fusion, cu preparate brevetate în Austria şi incluse în Cartea de Bucătărie Internaţională, fiind corespondent gastronomic în Franţa, Canada şi Austria.

Dintre preparatele care trebuie neapărat gustate la Gargantua Grill & Bar, Bucătarul Chef recomandă: saramura de pui preparată după o reţetă care îşi are originea în satul meşterului său din Ramnicul Vâlcea – Odorhel;  muşchiuleţul Chateubriand după reţeta preferată a Vicontelui francez François-René de Chateaubriand, conform căreia carnea este păstrată într-o baie de arome şi frunze de nuc pentru frăgezime şi coaptă la jăratec sub un clopot de lut; mititeii pregătiţi după o veche reţetă românească culeasă de la un bătrân de către Meşterul Bucătar al vechiul restaurant Capşa; Cheese Cake-ul la desert pregătit cu brânză de capră nesărată în combinaţie cu dulceaţă de fructe de pădure, după o reţetă a bunicii Chef-ului învăţată de la sora lui Alexandru Vlahuţă.

O dată cu terasa Gargantua Grill & Bar, se deschide şi Gargantua Events, un salon pentru evenimente cu o capacitate de 150 locuri, situat în aceeaşi locaţie unde în urmă cu mulţi ani s-au aflat Restaurantul Moldova şi apoi Restaurantul Mica Elveţie.  Eleganţa, atmosfera caldă face din Gargantua Events locul ideal pentru evenimente speciale. Gargantua Events oferă clienţilor consiliere în organizarea evenimentelor şi posibilitatea de a personaliza atât sala, cu o ofertă largă de decoraţiuni, cât şi meniul. Preparatele sunt inspirate din bucătăria românească şi internaţională.

 Sub brandul Gargantua îşi desfăşoară activitatea Gargantua Restaurant cu specific mediteraneean în Parcul Gradina Icoanei, Pizzicato – divizia de Home Delivery şi, începând cu această săptămână – Gargantua Grill & Bar, restaurant cu specific grill, şi Gargantua Events, salon de evenimente, ambele situate pe Str. Gradina Icoanei nr.2.

http://www.restaurantgargantua.ro/

http://www.pizzicato.ro/

http://www.facebook.com/#!/restaurantgargantua

Citeste si:

Tags: , , ,

2 Responses for “GARGANTUA x 2: Poftele!”

 1. Alina Neagu says:

  Bolile şi karma – Poţi otrăvi mancarea cu energia gandurilor tale

  Pentru că e la moda sa vorbim despre energia gândurilor noastre, despre substanţa cuvintelor care ne impactează şi despre ”salubrizarea” minţii, am să vă supun atenţiei o conexiune:

  Ce gândeşti atunci când găteşti? Dar când te aşezi la masă?

  În vremuri demult apuse(cu mai bine de zece ani în urmă), am avut o bucătăreasă care mă ura. Mă ura pentru că aveam bani, pentru că eram foarte tânără, etc. Sau, poate că nici ea nu ştia exact, de ce mă ura. A fost angajată la insistenţele mele, îmi era foarte milă de ea. Încercam să-i ignor frustrările şi s-o las în pace. Într-o zi, s-a întâmplat să vin mai devreme acasă, iar ea nu mi-a sesizat prezenţa. Uşa la bucătărie era întredeschisă, iar eu am ascultat cu stupoare cum, femeia, vorbea singură, drăcuind si înjurând –în proporţii egale- atât mâncarea, cât şi consumatorii ei. Mi s-a luat un văl de pe ochi şi am realizat de ce făceam mereu indigestii, deşi mâncarea părea ”în regulă”. Am înţeles instantaneu, de ce, unui membru al familiei, îi ieşeau prost analizele de ficat.:
  ”Mâncaţi, ’r-aţi ai dracu’ cu ficaţii voştri, mâncaţi, că meritaţi!”
  Dincolo de amuzament, situaţia se prezenta extrem de rau. Toată energia acelei femei se proiecta asupra mesei, otrăvind-o. Strămoşii noştri aveau un obicei bun – spuneau ”Tatăl nostru” înaintea mesei. Din păcate, astăzi nu se mai păstrează. Această ruăgiune, avea, pe lângă rolul de mulţumire pentru ”pâinea cea de toate zilele” şi rolul de a curăţa alimentele de o eventuală otravă energetică. Binecuvântarea mesei, îndepărtează întotdeauna energia distructivă. Respectaţi cum se cuvine ritualul mesei. Nu mâncaţi în timp ce munciţi, nu gândiţi urât şi, în niciun caz, nu bârfiţi în timp ce mâncaţi. Dacă sunteţi supăraţi, mai bine nu gătiţi. Nu mâncaţi niciodaţă ”pe supărare”; aşteptaţi să vă recăpătaţi întâi echilibrul energetic. Unii, au o bună intuiţie nativă şi refuză mâncarea atunci când sunt supăraţi. Spre deosebire de alţii, care, mâncând la nervi, capătă forma gândurilor pe care le îngurgitează.
  Am văzut cum, marii consumatori de cârnaţi şi ceafă încep să capete forma alimentelor pe care le înghit. Adică, îşi pierd înfăţişarea umană, începând să semene mai mult a caltaboş . Sigur, nu toţi oamenii supraponderali sunt sbjugaţi ataşamentului exagerat faţă de alimente. Unii devin supraponderali din vina fricii. Dar, am discutat despre acest aspect în articolul din iunie al revistei- ”Ştiaţi că frica îngraşă?”. Departe de mine dorinţa de a-mi judeca semenii. Doresc doar să va inspir prin experienţele şi observaţiile mele.

 2. [...] Gargantua x 2: Poftele! Articol aparut pe Bucatarescu.ro. [...]

Leave a Reply