|

MARC LEVY: Hotul de umbre la Ed.TREI

 
HOTUL DE UMBRE


Autor: Marc Levy
Traducere din franceza si note de Marie-Jeanne Vasiloiu
Colectia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 232
Pret: 29.00 lei
Editura Trei 

Si daca adultul de acum l-ar intalni pe copilul de odinioara?

Un roman amuzant si tandru despre primele iubiri, prietenie si visuri, Hotul de umbre spune povestea unui baiat care are un dar special: el poate fura umbrele oamenilor, iar umbrele ii incredinteaza secretele lor. Aceste reflectii intunecate vin si pleaca, dezvaluind partile acunse ale persoanelor carora apartin.

Pe masura ce baiatul creste, el invata sa foloseasca aceasta abilitate, ajutandu-l sa navigheze prin rivalitatile din scoala, prima lui dragoste si prieteniile din timpul studentiei la medicina. El isi da seama ca nu este prea tarziu sa dea viata aspiratiilor sale din copilarie.

- Acum, stai jos, trebuie sa vorbim, a spus umbra.
M-am asezat turceste pe podea. Umbra a luat aceeasi pozitie, in fata mea. Aveam impresia ca statea cu spatele la mine, dar asta nu era decat efectul razelor de luna.
- Tu ai o putere foarte rara, trebuie s-o accepti si sa te folosesti de ea, chiar daca te sperie.
- Si ce sa fac cu ea?
- Gaseste, pentru fiecare dintre cei carora le furi umbra, acea scanteie ce le va lumina viata, o frantura din memoria lor ascunsa, asta-i tot ce vrem noi de la tine.
- Noi?
- Noi, umbrele, a soptit cea careia ii vorbeam
.

Hotul de umbre de Marc Levy

Hotul de umbre este cel de-al unsprezecelea roman al lui Marc Levy.

Cartile lui Marc Levy au fost traduse in 41 de limbi si au fost publicate in peste 20 de milioane de exemplare in lumea intreaga.

Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan din lume. Nascut in 1961, la Paris, el a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai intai voluntar la Crucea Rosie, apoi antreprenor in SUA, dupa care fondeaza una dintre cele mai importante companii de arhitectura din Franta. Cariera sa de scriitor demareaza cu maximum de succes in anul 2000, cand publica romanul „Si daca e adevarat…”, vandut in intreaga lume in milioane de exemplare si ecranizat de Steven Spielberg (2005). Cartea a aparut in limba romana la Editura Trei, alaturi de celelalte romane ale lui Marc Levy: In alta viata; Te voi revedea; Prietenii mei, iubirile mele; Sapte zile pentru o eternitate; Copiii libertatii; Prima noapte etc.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply