|

DEALUL RACOVEANU – noua gama de la CORCOVA

DEALUL RACOVEANU  este zona cea mai inalta din via de la Corcova si  este inconjurata de paduri de stejar. Padurea joaca un rol important, pastrand un aer racoros in jurul viei, iar solul este unul ideal, nisipos-argilos. Microclimatul este si el  deosebit de favorabil, in special datorita variatiilor de temperatura dintre zi si noapte, care ajuta la maturarea fenolica a strugurilor.  Mentionata inca de la 1487 in actele domnitorilor romani, Corcova renaste la inceputul secolului XX, cand Printul Bibescu isi aduce oenolog francez si incepe sa trimita vinul la Paris. Astazi, Serban Damboviceanu si partenerul sau francez, Michel Roy, au renovat vechile crame si au replantat viile, iar, din 2008, au inceput sa se vada roadele. Dupa primele game, de mare succes si practic epuizate, acum se lanseaza cea din 2009. In toamna trecuta, a intrat pe piata Syrah Reserve 2009, un vin care a facut rapid cariera. Acum, iata, trei noi vinuri de la Corcova, din gama DEALUL RACOVEANU!

Cabernet Sauvignon & Merlot 2009 Dealul Racoveanu, Corcova

Un cupaj inspirat, in proportia  Cabernet Sauvignon 60 % - Merlot 40%, cu 14,3% alcool! Licoarea are culoarea rosu intens cu tente puternic violacee. Aromele sunt  evidente si se prelungesc placut dupa degustare. Vinul are caracter distinct de fructe negre, preponderent de afine bine coapte. Este bine structurat, corpolent, cu taninuri ce pot evolua pozitiv in timpul invechirii vinului, conferindu-i echilibru. De baut acum, dar mai poate fi pastrat un numar de ani pentru innobilare in sticla. Temperatura recomandata de consum: 16 – 18 oC.

 Chardonnay 2009 Dealul Racoveanu, Corcova

La Corcova, se fac, iata, si vinuri albe seci foarte interesante, cum este acest Chardonnay. Strugurii au fost culesi manual in ladite in luna septembrie 2009, iar vinul a fost produs dupa metoda burgunda. Maturat in butoaie de stejar timp de 5 luni. Lot limitat de 7.000 sticle. Un vin cu multa personalitate, exceland in nuante de citrice, unt si migdale armonios asamblate, rezultatul fiind un vin alb complex. Finalul este placut, usor condimentat si cu atat mai bun pentru gastronomie. Alcool: 13,2%. Se bea sensibil mai rece decat temperatura camerei.

Pinot Noir 2009 Dealul Racoveanu, Corcova

Un alt vin de exceptie, care promite mult in viitor, la innobilarea in sticla, dupa stagiul in baricuri.  Si in acest caz, trugurii au fost culesi manual in ladite in septembrie 2009, fiind evidenta grija pentru selectionarea celor mai buni ciorchini.. Produs dupa metoda burgunda. Maturat in butoaie de stejar timp de 12 luni, fapt care incepe sa se simta deja pregnant in notele de gust si in echilibrul taninilor. Atentie, a fost realizat doar un lot limitat de 4.200 sticle! Alcool: 13,7%  Temperatura recomandata de consum: 16 – 18 oC.

IN CURAND, Bucatarescu si Corcova va ofera sansa de a castiga aceste vinuri! AZI, lansam un nou CONCURS!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply