|

JUMARI si alte minunatii la BACANIA SIBIANA / FOTO-NEBUNIE: Carne la garnita, fricandeau, ceafa afumata, costita traditionala … si iar JUMARI!

JUMARILE dintotdeauna! O noua degustare la BACANIA SIBIANA  de pe culoarul lateral stanga cum privesti  Piata Traian din Bucuresti, pe Calea Calarasilor. Remus Seghedin m-a tentat, de aceasta data, cu senzationalele jumari traditionale. Aceste jumari se fac din bucati medii de slanina tare si bucatele ceva mai mari din slanina de pe burta. Dupa ce au fost lasate sa se topeasca, prin prajire in ceaun, jumarile se lasa un pic sa se raceasca, apoi se presara cu belsug de sare grunjoasa, din care ele isi trag exact cat au nevoie. Sa te tii, dup’ aia, festin cu jumari, ceapa rosie, paine de casa si niste “stampe” de tuica veche, “intoarsa” de doua ori!…

Daca tot ne aflam la tulburatorul capitol al carnurilor delicioase, sa spun ca la Bacania Sibiana de la Piata Traian (atentie, nu standul din piata, ci magazinul cu mmagarusul Johnny in fata, de pe culoarul lateral stanga al pietei!), sa spun ca m-am dedat la alte minunate pacate, cum ar fi ceafa de porc afumata sau costita de piept de porc fasonat, afumata si ea. Afumarea se face, in ambele cazuri, cu lemn de fag si rumegus, dupa ce, in prealabil, halcutele au stat 4-5 zile in saramura, apoi au fost atarnate la uscat. Indiciul ca afumarea ulterioara s-a facut cum trebuie este …mirosul sforicelei cu care se atarna!

Am mai avut un moment de revelatie si in fata sectiunii de fricandeau …dar, despre asta, voi reveni cu amanunte, pentru ca acest produs este un monument de gust in sine!

In fine, am lasat “pour la bonne bouche”, savoarea nemaipomenita a carnii in untura la garnita: bucati consistente de pulpa de porc si de carnati lasate sa se conserve in propria lor untura rezultata din procesul prajirii. O, Doamne!!!

…NOU! Concertele de la restaurantul Bucurestiul Insular, din spatele Halei Traian, vor fi precedate de degustari oferite de Bacania Sibiana! Asadar, festival de afumaturi si branzeturi inaintea regalurilor muzicale oferite de IRINA SARBU (azi, 7 octombrie, ora 19.00), JEZEBEL (13 octombrie) si OZANA BARABANCEA (20 octombrie)! Voi fi acolo, dar va astept si pe voi sa ascultam muzica buna si sa gustam impreuna …de toate! Promit ca voi trece pe la fiecare masa pentru explicatii culinare!!!

Fotografiile au fost realizate cu Panasonic Lumix DMC-TZ18.

Contacte: bacaniasibiana@yahoo.com; bacania.sibiana@yahoo.ro; Facebook: Bacania Sibiana; Remus Seghedin: 0740 116 747. Grabiti-va pentru comenzi, marfa e buna si veritabila, de aceea este relativ putina si se epuizeaza repede!

…Daca e sa mergeti la o degustare de produse traditionale autentice, va invit la  BACANIA SIBIANA ! Nu doar JUMARI…

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply