|

PRAJITURA cu ciocolata si mure / FOTO-RETETA Bucatarescu

PRAJITURA cu ciocolata alba si neagra, bonus mure, a fost desertul pe care l-am pregatit pentru Lali & Nana in acest weekend. M-am jucat cu mai multe ingrediente delicioase, care mi-ar fi ajuns pentru un tortulet, insa ar fi fost prea pevizibil, asa ca am sles solutia unor turnulete dulci si gustoase.

Pentru blat am folosit: 250 gr (un pachet) margarina Unirea Experta, 250 gr zahar pudra., 250 gr faina, 1 plic zahar vanilinat Bourbon, 1 praf de copt, 6 oua (bunica mea zicea ca niciodata nu-s destule oua intr-o prajitura, iar bunica lui Pastorel Teodoreanu facea cozonacul din …50 oua!). Am batut margarina cu zaharul pudra pana a iesit aproape o spuma, apoi am inceput sa adaug, pe rand, ouale, faina, zaharul vanilinat si praful de copt. Dupa ce aluatul a capatat consistenta si elasticitate, l-am pus la copt in cuptorul preincalzit. Nu am folosit forma clasica de tort, rotunda, ci pe cea dreptunghiulara, pentru checuri. Dupa ce s-a copt, am lasat pseudo-blatul sa se raceasca, apoi l-am tauat in 8 felii nu prea groase.

Separat, am facut crema de ciocolata alba din  400 gr (o tableta mare) de ciocolata alba pentru prajituri, 400 gr frisca lichida, 50 gr margarina Unirea Experta, amestecand ingredientele la bain-marie. Dupa ce s-au topit toate, iar crema s-a omogenizat, am lasat vasul intr-un vas mai mare cu apa calda, ca sa nu se intareasca.

In alt vas, am facut un ganache simplu de ciocolata neagra din 200 gr ciocolata neagra, 100 gr frisca lichida si 25 gr margarina Unirea Experta. Glazura respectiva am facut-o tot la bain-marie.

Apoi, am inceput asamblarea: o felie de blat, un strat de crema de ciocolata alba, o felie de blat, un strat de ciocolata neagra etc. Pe acoperisul turnuletului, am pus in mijloc o bucata de crema de ciocolata alba mai tare (usor solidificata in congelator timp de 3 minute), in jurul ei ingramadind murele! Atat si nimic mai mult! Coacerea blatului a durat o ora, iar restul operatiunilor nu mai mult de 20 minute!

Fotografiile au fost realizate cu Panasonic Lumix DMC-TZ18.

…FOTO-RETETA Bucatarescu: Prajitura cu ciocolata si mure!

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply