|

TOBA, PATEUL DE CASA si SALAMUL NEGOIU de la Bacania Sibiana /Recomandare Bucatarescu

Am revenit cu vesti savuroase: o noua degustare la BACANIA SIBIANA  (de pe culoarul lateral stanga cum privesti  Piata Traian din Bucuresti, pe Calea Calarasilor). Aseara, Remus Seghedin m-a ispititi din nou cu bunatati traditionale si, vai, nici acum n-am putut sa spun nu. Si bine am facut! TOBA! PATE DE CASA! SALAM DE PORC! De toate am gustat, chiar daca urma o alta degustare – de branzeturi sibiene – inaintea concertului Jezebel de la Bucurestiul Insular. Adevarata toba se face din limba, inima, carne usor grasa de porc si sorici de pe spate, bine curatat. Toate plutind intr-un aspic gelatinos absolut delicios! Iar pateul de casa are in compozitie ficat  si carne de porc, in raport 10:1, basca slanina si sorici, toate. In fine, salamul Negoiu se face din pulpa de porc, ceafa si slanina, fiind apoi afumat numai cu lemn de fag. Eu am gustat partea intai inainte de concert, iar, apoi, tarziu in noapte, m-am dedat acasa la lichidarea totala a bunatatilor, in totalul dispret al preceptelor dietetice, dar spre deplina satisfactie a sufletului…

Fotografiile au fost realizate cu Panasonic Lumix DMC-TZ18.

Contacte: bacaniasibiana@yahoo.com; bacania.sibiana@yahoo.ro; Facebook: Bacania Sibiana; Remus Seghedin: 0740 116 747. Grabiti-va pentru comenzi, marfa e buna si veritabila, de aceea este relativ putina si se epuizeaza repede!

…Daca e sa mergeti la o degustare de produse traditionale autentice, va invit la  BACANIA SIBIANA ! Nu doar TOBA si PATE DE CASA…

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply