|

VIENA: Meniul zilei = Arta!

Începem prin a admira tablouri şi încheiem cu o masă excelentă: această combinaţie savuroasă este foarte îndrăgită în Viena. Pe lista cafenelor şi restaurantelor din oraş au apărut câteva noutăţi interesante!

Vara aceasta s-a deschis la castelul baroc Augarten din District 2 un nou muzeu, dotat binenţeles şi cu un restaurant. În locul manufacturii de porţelan Augarten a apărut din iunie 2011 Muzeul de Porţelan, care a preluat sarcina de a transmite publicului informaţii despre “aurul alb” şi tradiţia acestui minunat atelier vienez. Restaurantul décor, aflat în aceeaşi clădire, îşi încântă oaspeţii cu interpretări moderne ale bucătăriei clasice, servite desigur pe porţelan Augarten. Noua locaţie a fost proiectă de către echipa format din VERY Architects/Gregor Hoffelner şi Sebastian Schmid, ea incorporând întocmai atmosfera castelului, a parcului baroc şi tema porţelanului.

Muzeul de Artă Modernă (MUMOK) situat în MuseumsQuartier (MQ) din Viena a fost redeschis în septembrie 2011, după ample lucrări de renovare. Deasemenea, a fost re-inaugurată şi cafeneaua de aici, care acum se află în zona intrării, fiind astfel deschisă şi în afara programului de funcţionare al muzeului. Zona garderobei şi candelabrele noului Hill mumok au fost concepute de către artistul austriac Franz West, iar pe peretele central al cafenelei se află un tapet al artistei americance Cindy Sherman.

Tot în MQ este situat şi Centrul de Arhitectură din Viena (AzW), al cărui restaurant a fost proiectat în anul 2001 de către arhitecţii francezi Anne Lacaton şi Jean Philippe Vassal. Foarte impresionante sunt bucăţile de faianţă orientală de pe vechea arcadă, create special pentru această încăpere de către artista turcă Asiye Kolbai-Kafalier. De curând, restaurantul de la AzW are un nou nume şi noi proprietari: Corbaci îşi aşteaptă oaspeţii cu bucate din bucătăria austriacă, preparate cu produse bio de sezon.

Haus der Musik (Casa Muzicii) a avut deasemenea parte de înnoiri. Restaurantul din mansarda Muzeului Sunetului, numit Huth im Haus der Musik, are acum pe meniu bucate fine din bucătăria austriacă şi specialiţăţi de pe grill. Iar la Muzeul Leopold din MuseumsQuartier, se organizează în fiecare joi, între orele 18.30 – 22.00 un  bufet special, plin cu bunătăţi ale firmei Wiener Gourmet-Caterer şi ale patiseriei Gerstner. Bufetul, numit sugestiv Kunst & Genuss (Artă & Savoare), şi-a propus să îi răsplătescă pe vizitatorii muzeului care vin să admire operele renumite ale artei austriece, de la Schiele până la Kokoschka, cu minunate delicii culinare.

  • Restaurantul décor, strada Obere Augartenstraße 1, 1020 Viena, www.decor-augarten.at
  • Muzeul de Porţelan din Augarten, strada Obere Augartenstraße 1A, 1020 Viena, www.augarten.at
  • Hill mumok, MUMOK Muzeul de Artă Modernă din Viena – Mănăstirea Ludwig, piaţa Museumsplatz 1, MQ, 1070 Viena, www.mumok.at
  • Restaurantul Corbaci, AzW, piaţa Museumsplatz 1, MQ, 1070 Viena, www.azw.at
  • Restaurantul Huth im Haus der Musik, Seilerstätte 30, 1010 Viena, www.zum-huth.at
  • Bufetul „Kunst & Genuss” Gerstner, Muzeul Leopold, piaţa Museumsplatz 1, MQ, 1070 Viena, www.leopoldmuseum.org

 CONTACT: Delia Danner
Obere Augartenstrasse 40, 1020 Viena, Austria
Tel. (+ 43 1) 211 14-365
delia.danner@wien.info

Credite foto: Philip Kreidl, Hertha Hurnaus, Huth GmbH

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply