|

Vinuri SINGLE VINEYARD de la Halewood

Vinuri unice din vii unice 

  În această lună Cramele Halewood, Furnizorul Oficial al Casei Regale a României, aduce în atenția consumatorilor două vinuri din gama Single Vineyard Selection ce îmbină perfect tradiția cu noul și se aliniază la tendințele mondiale îmbrățișate de marile case de vinuri.

 Vinurile Single Vineyard Selection din care fac parte La Catina Pinot Noir şi Sebes Alba Sauvignon Blanc au fost lansate sub conceptul de “vie unică” (single vineyard), întrucât strugurii provin din areale mici care au conditii specifice, precum solul şi micro-climatul, dând vinurilor o tipicitate a soiului bine exprimată.

 Single Vineyard Selection La Catina Pinot Noir

Vinul  impresionează în mod plăcut datorită notelor exuberante de fructe roşii de pădure ce se îmbină armonios cu cele discrete de vanilie, dobândite în urma maturării timp de 6 luni în baricuri de stejar. Este un partener perfect pentru preparetele din carne de vită, miel sau brânzeturi. 

 Single Vineyard Selection Sebes Alba Sauvignon Blanc

Strugurii au fost recoltați la maturitatea deplina în două etape, la un interval de 10 zile, pentru a obține un profil aromatic cât mai complex. Aromele fine de ierburi și fructul pasiunii sunt completate de notele de citrice, iar prospețimea și aciditatea vioaie oferă lungime caracterului aromatic. Single Vineyard Selection Sebes Alba Sauvignon Blanc se potriveşte de minune cu preparate din peşte sau pui, brânzeturi fine şi paste cu sos alb. Se recomandă ca vinul să fie răcit bine înainte de servire.

 Ambele vinuri pot fi achiziţionate şi online, accesând www.winery-outlet.com, dar şi din magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucureşti, Ploieşti, DN1 Breza-Nistoreşti, Sinaia, Azuga, Braşov, Târgovişte, Urlaţi şi Câmpulung).

 Dopul cu filet folosit la gama de vinuri Single Vineyard Selection, o alternativă mai scumpă, nu mai ieftină de închidere a sticlei, este folosit în ultima vreme de foarte mulți producători cu renume. Noua Zeelandă conduce la acest capitol, exemplul fiind urmat de Austria, Spania, Africa de Sud, Australia sau Canada.

Care sunt avanatajele folosirii dopului cu filet?

 -elimină “defectul de dop” și previne oxidarea prematură a vinurilor, doi inamici tradiționali ai vinului;

  • sticla este acum foarte ușor de desfăcut, iar acest dop poate fi oricând reînfiletat și astfel te vei bucura de vin mai mult timp;
  • vinul își păstrează prospețimea;
  • sticla de vin se poate păstra și în poziție verticală, pe termen lung;
  • vinul este mult mai rezistent la temperaturi mai ridicate;
  • sunt reciclabile.

 

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply