|

BUCATARESCU la GoodWine / COOKING SHOW Big Green Egg – AZI, 13.00, terasa Hotel Pullman: Chiftelute cu Cheddar & Muschiulet de porc cu Jamon Serrano

BUCATARESCU  reia colaborarea cu Campinggrill.ro cu ocazia unei noi editii a Targului Good Wine, care se  tine in acest weekend la Hotel Pullman. Si de aceasta data, Bucatarescu va sustine un cooking show Big Green Egg, in cadrul caruia va face doua retete diferite – muschiulet de porc marinat in vin si  invelit in jamon serrano si chiftelute umplute cu branza Cheddar, pe care le va asezona cu doua tipuri diferite de condimente (vezi retetele oferite de CampingGrill.ro  mai jos). Parteneri vor fi vechii nostri prieteni:  vinurile de Corcova ! De asemenea, se vor folosi si condimente americane de barbecue de la Dizzy Pig!

1.CHIFTELUTE CU ARDEI IUTE SI BRANZA CHEDDAR

Ingrediente:

- carne tocata de porc (de preferat pulpa pentru ca are mai putina grasime, fata de ceafa sau spata)

- branza Cheddar

- Dizzy Pig Raging River http://campinggrill.ro/pc/Condimente-BBQ-Dizzy-Pig-Raging-River-Rub-29p179.htm  

 Preparare:

Se amesteca carnea tocata cu ardeii iuti, branza si se presara condimentul in amestec

Se formeaza chiftelele

Se frig la gratar (indirect, la temperatura mai mica)

Se pot frige si cu aromare, smoked, cu lemnisoare de afumare de ex. de cires http://campinggrill.ro/pc/Smoking-Chips-Cires-14p39.htm

Se lasa la cuptor (indirect grilling) pana temperatura miezului ajunge la 65-70 grade

2.MUSCHIULET DE PORC INVELIT IN SUNCA (“JAMON”) SERRANO

Baitz (marinada) pe baza de vin (pt 1 mushiulet):

-          vin rosu sec 200ml;

-          boia de ardei iute 1 lingurita

-          boia de ardei dulce 1 lingurita

-          piper (boabe si proaspat macinat, nu mai mult de 1 lingurita)

-          rozmarin (1/2 lingurita)

-          frunza de dafin

-          ulei de masline (2 linguri)

 Ingrediente:

- muschiulet de porc intreg

- feli subtiri de sunca de serrano

- Dizzy Pig Jamaican Firewalk http://campinggrill.ro/pc/Condimente-BBQ-Dizzy-Pig-Jamaican-Firewalk-29p180.htm  

Preparare:

-          se lasa muschiuletul pentru cateva ore bune in bait

-          se intind felile de serrano

-          se presara condiment DizzyPig pe felii

-          se aseaza muschiuletul pe felii

-          se rasuceste muschiuletul cu feliile de serrano

-          se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la frigider

-          se incinge grillul si se pregateste pt “direct grilling” la temperatura redusa sau “indirect grilling” (gen cuptor) la temperatura mai mare; pt indirect grilling la BigGreenEgg se foloseste http://campinggrill.ro/pc/Suport-ceramic-cuptor-S-M-16p53.htm

-          la fiecare 2-3 cm se inteapa o mini-frigaruie pt a putea apoi felia muschiuletul, dupa coacere, si servit ca si finger food;

-          se asaza muschiuletul pe gratar si se lasa pana temperatura interioara ajunge la 62-65 grade (asta dupa aprox. 20-30 min.)

Asadar, azi, duminica,de la ora 13.00, pe terasa hotelului Pullman, cooking show Bucatarescu & Big Green Egg la GoodWine!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

2 Responses for “BUCATARESCU la GoodWine / COOKING SHOW Big Green Egg – AZI, 13.00, terasa Hotel Pullman: Chiftelute cu Cheddar & Muschiulet de porc cu Jamon Serrano”

  1. Bucatarescu says:

    200 minute pana la micul festin! va astept!

  2. Bucatarescu says:

    90 minute!!!

Leave a Reply