|

SOLARIS: Ulei de masline grecesc

Solaris: Uleiul de măsline grecesc este mai bogat în antioxidanţi

Solaris aduce în România uleiul de măsline extra virgin, obţinut din măsline Koroneiki.

Soiul Koroneiki este originar din sudul Peloponezului şi Creta, regiuni cu tradiţie din Grecia.

Măslinele care provin din această varietate sunt mici şi greu de cultivat, însă au un conţinut ridicat de ulei, de aproximativ 20%-30%. Cantitatea de ulei obţinută dintr-un măslin cultivat este mai mică, însă produsul obţinut este de o calitate excepţională, fiind caracterizat printr-o aciditate redusă.

De asemenea, măslinele Koroneiki au un nivel ridicat de polifenoli, antioxidanţi care protejează celulele umane de radicalii liberi, factori favorizanţi ai afecţiunilor cardiovasculare şi cancerului. Totodată, radicalii liberi grăbesc procesul de îmbătrânire, încă un motiv pentru care ar trebui crescut nivelul de protecţie împotriva lor.

Studiile efectuate în ultimii ani au demonstrat că, în timp ce „grăsimile rele” (acizi graşi saturaţi şi trans-saturaţi) cresc riscul apariţiei unui număr mare de boli, „grăsimile bune” (acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi) au efecte benefice asupra organismului. Acizii Omega-6 şi Omega-3 prezenţi în uleiul de măsline în proporţia optimă de 10:1 contribuie semnificativ la reducerea afecţiunilor cardiovasculare.

Cei pasionaţi de gătit mai trebuie să ştie că pot folosi uleiul de măsline cu încredere, întrucât vitaminele A, D, E şi K, regăsite din abundenţă în uleiul de măsline, nu degenerează în procesul de gătire.

Uleiul de măsline Solaris poate fi achiziţionat din magazinele naturiste în sticle de 250 ml sau 500 ml.

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply