|

BISCUITI DE COCOS cu sampanie rose/ Reteta & FOTO / Meniu festiv ARMAND DE BRIGNAC (3)

Biscuiţi crocanţi de nucă de cocos cu ciocolată şi zmeură proaspătă alături de şampanie Armand de Brignac Rosé

 

Armand de Brignac Rosé este compusă din 50% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier şi 10% Chardonnay.  Soiul rosé are arome de căpşuni şi coacăze proaspete, cu fructe roşii ca note de mijloc şi note afumate pe final. Aromele subtile de coacăză şi căpşună completează ciocolata neagră, complexitatea pământoasă a soiului Rosé taie dulceaţa nucii de cocos, echilibrând perfect desertul.

  Ingrediente:

 1 casoletă de zmeură proaspătă

Pentru biscuiţii de nucă de cocos:

2/3 livre de fondant

1 ceaşcă de zahăr tos

2 ½ ceşti de nucă de cocos răzuită

 Pentru ciocolată:

3/4 ceaşcă frişcă

2 linguri de zahăr tos

3 1/2 uncii de ciocolată 70%

1 1/2 linguri de unt


 Pasul unu:

Într-o cratiţă mică, combinaţi fondantul şi zahărul, până ce se omogenizează. Cu ajutorul unui termometru pentru dulciuri, monitorizaţi amestecul de fondant şi zahăr până ce ajunge la temperatura de 320° F. După ce amestecul a ajuns la 320° F, amestecaţi-l uşor în nuca de cocos răzuită. Continuaţi să amestecaţi până ce se combină complet, apoi luaţi de pe foc şi turnaţi-l într-un recipient termorezistent şi lăsaţi-l să se răcească timp de 30 de minute.

 Faceţi o formă de biscuit pentru amestec, tăind un dreptunghi cu lăţimea de 1 x înălţimea de 3 ½ inci din mijlocul unei casolete de mâncare din plastic.

Pe o foaie de copt întindeţi amestecul de nucă de cocos răcit în formă, până ce acesta umple forma dreptunghiulară. Apoi, îndepărtaţi cu atenţie forma, lăsând numai amestecul de biscuit pe foaia de copt. Repetaţi, astfel încât să iasă 4 dreptunghiuri pe foaia de copt.

 Pasul doi:

Încălziţi cuptorul la 425° F. După ce cuptorul a ajuns la temperatura de 425° F, aşezaţi foaia de copt pe grătarul din mijloc timp de 2-3 minute, până ce amestecul face bule. Scoateţi foaia de copt din cuptor şi ridicaţi uşor biscuiţii cu un cuţit paletă, aşezându-i pe un grătar de răcire şi lăsaţi-i să se răcească.

 Pasul trei:

Într-o cratiţă separată, fierbeţi frişca şi zahărul împreună. După ce amestecul de frişcă şi zahăr fierbe uşor, adăugaţi bucăţile de ciocolată, amestecând până la omogenizare. La final, amestecând, adăugaţi untul. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească timp de 30 de minute.

 Pasul patru:

Pentru a servi, ungeţi sau turnaţi o cantitate mică de amestec de ciocolată pe biscuitul din nucă de cocos. Adăugaţi zmeura proaspătă peste stratul de ciocolată şi apoi aşezaţi un alt biscuit de nucă de cocos deasupra, pentru a forma un sandviş. Veţi obţine 2 porţii.

 Pentru a completa meniul de sărbători şi a savura un pahar de şampanie alături de partenerul dumneavoastră sau în timpul recepţiei de sărbători, alegeţi ornamente mici dar opulente pentru masă sau spaţiul în care are loc evenimentul. Votivele de diverse dimensiuni, candelele şi sfeşnicele vor crea un efect dramatic, dar elegant. Când cumpăraţi lumânări, alegeţi numai variantele fără arome. Seturile de inele de şervet, şervete şi suporturi de farfurii vor adăuga eleganţă decorului, impresionând oaspeţii.

  Pentru mai multe informaţii despre şampania Armand de Brignac, vizitaţi website-ul  sau urmăriţi pe Twitter sau Facebook.

 Despre şampania Armand de Brignac

 Şampania Armand de Brignac, o prestigioasă cuvée cu eticheta din aliaj, în formă de as de pică, întruchipează expertiza fără pereche a viticultorilor şi pasiunea reală pentru arta şampaniei.  Armand de Brignac este produsă folosind tehnici vechi, cu un număr de numai opt persoane, pe o moşie din 1763, din Chigny-les-Roses, Franţa.  Şampania s-a situat pe locul 1 în cadrul unei degustări pe nevăzute, dintre 1.000 de mărci de şampanie, şi a acumulat un scor de 98 de puncte (din 100) din partea renumitului critic enolog José Peñín şi o recenzie strălucită din partea criticului britanic Jancis Robinson.  În prezent, Armand de Brignac este disponibilă în peste 95 de state din lume. 

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply