|

CATERHAM – masina de curse proiectata pentru sosea!/ Acum, disponibila in ROMANIA!

Iniţial creată de Colin Chapman si lansată ca Lotus 7 în 1957, mașina întruchipează etosul proiectării lui Chapman in materie de “reducerea greutății”. Masa redusă a maşinii îl face în mod inerent agil, oferă performante uimitoare şi, mai presus de toate, umple experiența de conducere, cu simţul său de neegalat de puritate, de control şi de recompensă. Este, pur şi simplu, o pictogramă de automobilism.

Caterham Cars vinde modelul Seven de la sfârşitul anilor 1950. În 1973 Caterham a cumpărat drepturile pentru fabricare, de la Lotus, şi de atunci au construit si vândut Caterham Seven. De-a lungul deceniilor Caterham a continuat să rafineze şi îmbunătățeasca mașinile, respectând întotdeauna strălucirea originală.

Sportul cu motor se află in inima modelului Seven și se definește conform citatului “masina de curse proiectată pentru drum”. Masina a fost desemnată “prea rapid pentru cruse” de către autorităţile în anii 1970, datorită superiorităţii sale asupra rivalilor săi, și a fost interzis din competiții. Între timp, victoria în clasamentul general în 1992 la cursa Ledges Nelson de 24 de ore și victoria de clasă de la Nurburgring din 2002 la cursa de 24 de ore a subliniat abilitațile masinii chiar împotriva rivalelor moderne.

Caterham a reinventat, de asemenea, sportul cu motor pentru începători cu inovatorul Caterham Academy, care are un istoric de peste 16 ani. Pur şi simplu, un novice cu nici o experienţă în competiții auto poate cumpară un Caterham Academy (special pentru curse, dar legal pentru drumurile publice), va primi o şcolarizare pentru curse și dreptul de a concura in campionatul pentru începători. Conceptul Academy a creat peste 600 de piloți de curse profesioniști , iar an de an crește numărul lor.

De-a lungul istoriei sale de 50 de ani, și a cererii crescute la nivel global pentru Caterham Seven , brandul a rămas puternic, în ciuda unui atac de modele ”copycat” şi replici ieftine. Acest fapt este o dovadă de excelenţa a designului Chapman şi ani de dezvoltare şi dăruire de către tot personalul nostru. Astazi mai mult de jumatate dintre masinile produse la fabrica de Dartford sunt exportate în întreaga lume, în țari ca Japonia, Franţa şi Germania, printre altele, care prezintă toate un apetit puternic pentru Caterham Seven.

2005 a fost probabil anul cel mai semnificativ în istoria Caterham Cars, cu lansarea noului model revoluţionar CSR şi de vânzare societăţii după 40 de ani de către familia Nearn.

CSR utilizează un şasiu revizuit în mod substanţial şi oferă un bord nou integrat, aerodinamica revizuită, suspensie față de tip şi suspensie spate complet independentă. Combinat cu un puternic motor Cosworth 260 CP, CSR260 este devastator de rapid, dar și foarte controlabil.

Pentru anul 2007, Caterham este mândră să ofere o gamă cu totul nouă de motoare Ford Sigma pentru a înlocui mult iubita K-Series. În plus, investiţiile în tehnicile de cercetare şi de producţie a dus la îmbunătăţiri şasiului tradiţional, care oferă în prezent o rigiditate la torsiune crescup cu 12%.

Vânzarea de către familia Nearn a societăţii la începutul anului 2005 a adus o nouă echipă de conducere, care, atât ceea ce priveşte istoria marcii şi doresc să continue să-l evolueze pentru secolul 21. Caterham Cars este mandra sa fie unul dintre putinii producatori auto britanici care fabrica in totalitate mașinile pe teritoriul Angliei și majoritatea pieselor provin din interiorul Marea Britanie.

Cu noi investiţii în cercetare şi dezvoltare şi un accent pe furnizarea de servicii îmbunătăţite pentru clienţi şi de experienţe de neegalat de conducere, Caterham Seven va continua să conducă piaţa pentru mai multe decenii de acum încolo.

 In 2011 , Caterham a fost cumparat de Tony Fernandes, iar Caterham a fost denumit si sponsorul oficial al echipei de F1, care din 2012 se va numi Caterham F1 Team. Pilotii Caterham F1 in 2012 sunt: Jarno Trulli si Heiki Kovalainen.
 

  Caterham a anunţat că a fondat o companie separată de inginerie care se va concentra pe producerea unei linii noi de maşini sport accesibile. Caterham Technology and Innovation Limited – sau pe scurt, CTI – intenţionează să transpună rezultatele de înaltă performanţă obţinute de-a lungul anilor prin modelul Caterham Seven într-o maşină nouă, accesibilă pentru publicul larg.

Mai mult decât atât, CTI împrumuta unele materiale şi tehnologii de la echipa Caterham F1 Team, care este implicată în Formula 1. Practic noile modele Caterham vor fi dezvoltate impreuna cu inginerii echipei de Formula 1.

Masina oficiala a singurei bauturi energizante din Romania 100% naturale – EQ 8 - Caterham este si cea mai accesibila masina sport din Romania datorita costului mic de achizitie si costurile reduse de intretinere comparativ cu alte masini sport (impozit mic, revizii ieftine, asigurari ieftine). Preturile incep de la 19.900  euro, iar cel mai scump model costa 49.900 euro  (atinge 100km/h in 2.88  secunde, aproape la fel de rapid ca un Bugatti Veyron).

Reprezentanta Caterham in Romania se va deschide oficial in martie 2012 in Bucuresti, insa deja s-au comandat patru masini!!!

Detalii: www.caterham.ro  si www.facebook.com/caterhamromania

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply