|

PIERO PALMIGIANI, un maestru al bucatariei italiene la restaurantul BUCURESTIUL INSULAR / Savuroase FOTO cu retetele lui PIERO PALMIGIANI

PIERO PALMIGIANI este un maestru al bucatariei italiene.  PIERO va sustine in fiecare marti o seara de gastronomie la

restaurantul Bucurestiul Insular,   frumoasa cladire monument istoric din spatele Halei Traian (str. Prof. Mihail Georgescu, nr.  24), unde se cultiva “gusturi rafinate din vremuri apuse” si unde, in aceasta toamna, s-a desfasurat un program de concerte, happening-uri culinare, degustari de vinuri, cooking show-uri.

Bucatarescu a avut privilegiul de a se intalni si discuta cu acest “Maestro de la Cucina”, asistand la o demonstratie culinara si gustand din preparatele marca PIERO PALMIGIANI. De notat si ca intre personalitatile care i-au calcat pragul la restaurantul sau din Verona se numara nume ca fostul premier italian Silvio Berlusconi sau cantautorul Zucchero. In Romania, PIERO a gatit pentru artisti ca Florin Piersic sau Ovidiu Komornyk.

Bucatarescu a gustat si el din preparatele savuroase pregatite de PIERO: tortellini cu hribi trase la tigaie, presarate cu fulgi de parmezan si stropite apoi cu un sos alb din ulei de masline, usturoi si patrunjel verde, apoi un excelent biban de mare in cosulet de parmezan, insotit de o caponata  (legume la tigaie: zucchini, ardei, sos de rosii, masline, capere). Daca, la aceste retete, s-a impus un vin alb autohton, seara s-a incheiat cu un pahar de vin rosu sicilian – Nero d’Avola.

Fotografiile au fost realizate de artistul CLAUDIU MAHU.

Pentru mese la restaurantul Bucurestiul Insular, rezervari la tel 0770 220709 / 021 3263036 sau pe mail bucurestiulinsular@yahoo.com.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply