|

BUCATARESCU la PHILL / FOTO-retete la “Secrete de stil”: sashimi de vita, cod negru cu glazura de miso/ BUCATARESCU la PHILL

BUCATARESCU a filmat al doilea episod culinar in cadrul emisiunii “Secrete de stil” realizata de Cool Media. Materialul va fi difuzat de Prima TV sambata, 21 ianuarie, de la ora 11.00. De aceasta data, Dan-Silviu Boerescu a.k.a. BUCATARESCU a testat meniul de la noul restaurant fusion – PHILL (Str. Drumul Potcoavei, 120, www.phill.ro). Bucatarul chef HRISTU PREVENDA l-a invitat pe BUCATARESCU in bucatarie, unde l-a initiat in tainele unor retete speciale: sashimi de vita Black Angus si cod negru cu glazura de miso.

Daca, in general, sashimi este asociat cu pestele crud, la PHILL chef-ul a experimentat in stil fusion si a folosit carne de vita americana. Carnea cruda a fost maturata in conditii speciale, apoi a fost taiata extrem de fin , aromatizata cu sare, piper, ghimbir proaspat ras, usturoi presat si chivas (“ceapa ciorii”), dupa care a fost stropita cu ulei fierbinte de susan amestecat cu ulei de masline extravirgin.

Totusi, HRISTU PREVENDA de la PHILL a pregatit si peste: cod negru cu glazura de miso. Pasta din boabe de soia a fost in prealabil amestecata cu vin de orez (mirin) si rachiu de orez (sake).

La aperitive, s-a ales din meniul PHILL o salata magnifica de caracatita, dar si – special pentru pofta poftelor lui BUCATARESCU! – foie gras de rata cu trufe negre!

Desertul a fost multiplu: strudel de mere (cu merele taiate mare!), fondant de ciocolata, rulada de capsuni, portocale cu sos de Gran Marnier, tort cu nuci …un regal de dulcuri, fiecare punctand si la impresia artistica!

…Sambata de la 11.00, pe Prima TV, “Secrete de stil” cu Dan-Silviu Boerescu a.k.a. BUCATARESCU testand meniul inovator de la PHILL!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply