|

BUCATARESCU la Aqua /VIDEO-Reteta de Joseph Haddad: Trio de fructe de mare cu piure de anghinare/’Secrete de stil” (4) la Prima TV cu BUCATARESCU

BUCATARESCU a vizitat si restaurantul Aqua din Herastrau (pe Soseaua Nordului, peste drum de Ambasada Chinei) pentru o noua emisiune din ciclul “Secrete de stil”, produs de Cool Media pentru Prima TV. Noul episod va fi difuzat sambata, de la ora 11.00. La Aqua, BUCATARESCU s-a intalnit cu un chef bucatar celebru in Bucuresti: JOSEPH HADDAD, originar din Maroc si consacrat, vreme de 15 ani, la Casa Vernescu. Cum JOSEPH HADDAD a crescut langa Mediterana, el este un specialist in peste si fructe de mare, astfel incat a propus un preparat savuros – “Trio de caracatita, Saint-Jacques si langustina pe pat de piure de anghinare”. Intr-o tigaie, s-a incins un pic uleiul de masline, apoi s-au pus fructele de mare – un tentacul de caracatita, o “nuca” de St Jacques (adica, probabil, cea mai buna carne de scoica/molusca) si o langustina, care au fost trase in ulei incins  aditivat cu vin alb si sare de mare cu coaja de lamaie cate doua minute pe fiecare parte. Separat, s-a facut un sos cu migdale, iar pe platou fructele de mare au fost montate impreuna cu rosii decojite uscate la soare, fire subtiri de coaja de portocala si lime, plus sos cu migdale, plus piure de anghinare. BUCATARESCU efectiv a devorat acest preparat!

VIDEO aici: http://www.youtube.com/watch?v=CMfL960MKuA

Iata si episoadele precedente cu BUCATARESCU la “Secrete de stil”:

http://www.youtube.com/watch?v=KwYiVjg232Y
http://www.youtube.com/watch?v=SVHUjnPgOSQ

http://www.youtube.com/watch?v=ZHib7z_9cPw

…Sambata, la ora 11.00, pe Prima TV, “Secrete de stil” cu JOSEPH HADDAD si BUCATARESCU!

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

4 Responses for “BUCATARESCU la Aqua /VIDEO-Reteta de Joseph Haddad: Trio de fructe de mare cu piure de anghinare/’Secrete de stil” (4) la Prima TV cu BUCATARESCU”

 1. Liana Toma says:

  Te-am urmarit! ;-) De fapt, in fiecare sambata te prind. ;-) ))

 2. Liana Toma says:

  Ah, era sa uit: te invit la un Cotlet de porc cu clatite de cartofi si-un pahar de vin rosu sec de Corcova ;-)
  http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/02/cotlet-de-porc-cu-clatite-de-cartofi.html

 3. Bucatarescu says:

  Clatite de cartofi – suna bine!!!

 4. Liana Toma says:

  Sunt faine, incearca-le!

Leave a Reply