|

Concurs FISKARS: Castiga 2 Seturi x 5 articole de bucatarie FUNCTIONAL FORM!

A venit primavara, gradina incepe sa produca, asa ca avem nevoie de cele mai performante articole de bucatarie! FISKARS vine sa ne ajute cu gama Functional Form, preferata si de Bucatarescu. Ergonomice si fiabile, nu in ultimul rand  reusite incontestabile ale designului, articolele din aceasta gama sunt veritabile unelte de seductie pentru pasionatii artei culinare.

FISKARS si Bucatarescu va ofera 2 PREMII foarte tentante, fiecare set oferit la concurs fiind compus din: sita, dispozitiv de feliat mere , razatoare pliabila, tel cu brate de silicon, cutit pentru ananas!

Trimite o RETETA DE PRIMAVARA la office@bucatarescu.ro si, in intervalul 23 aprilie – 7 mai, ai sansa de a castiga unul dintre aceste SETURI DE PREMII FISKARS! Sunt permise inscrieri multiple!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

135 Responses for “Concurs FISKARS: Castiga 2 Seturi x 5 articole de bucatarie FUNCTIONAL FORM!”

  1. Bucatarescu says:

    Raspuns 99 de la DOMNICA GIURGIU
    CLATITE CU BANANE SI SIROP DE CARAMEL
    Câte 1 roșie de fiecare copil, 2 ouă fierte tari, 100 g suncă slabă sau salam de șuncă, miez de salată verde, mărar tocat, ceapă verde, 1 fir de usturoi verde, 1/4 lămâie.

    – Se spală și se golesc roșiile, se lasă să se scurgă cu tăietura în jos pe o farfurie curată.

    – Ouăle se fierb, se lasă în apă rece, se decojesc și se dau pe răzătoarea micã. Peste ele se pun:

    – Miezul de salată ales frunză cu frunză, spălat și tocat fin; mărarul tocat mărunt, șunca sau salamul tăiat fâșii subțiri, ceapa și usturoiul tocate mărunt.

    – Amestecul se omogenizează după ce se stropeste cu zeamă de la un sfert de lămâie. Dacă este prea consistent, amestecul se subțiază cu miez de roșie tocat mărunt.

    – Se umplu roșiile cu acest amestec, se taie în patru și se așază pe frunze de salată verde înconjurate de măsline fără sâmburi și fructe acrișoare (vișine, afine).

    – O masă intens colorată mărește apetitul!

    – Se servește micul dejun cu pâine proaspătă și ceai aromat de plante.

  2. Bucatarescu says:

    Raspuns 100 de la DOMNICA GIURGIU
    CARTOFI CU OUA SI BRANZA LA CUPTOR
    INGREDIENTE:
    - 1 kg cartofi
    - 4 oua
    - 200 g branza sarata
    - 2 linguri unt
    - marar tocat
    - usturoi si sare dupa gust

    MOD DE PREPARARE:
    Fierbe cartofii in coaja,iar cand au fiert curata-i si taie-i felii pe lat.Rondelele de cartofi se pun intr-un vas de sticla,care a fost uns in prealabil cu unt.Peste cartofi se aseaza un strat de branza sarata si rondele de ou fiert.La final se pune un strat de rondele de cartofi,peste care se adauga cateii de usturoi, mararul tocat si putina sare.Vasul se umple cu apa, cat sa acopere ingredientele, si se lasa la cuptor, la foc mediu, aproximativ 60 de minute.

  3. Bucatarescu says:

    Raspuns 101 de la DOMNICA GIURGIU:
    INGHETATA CU BISCUITI CROCANTI SI MIGDALE
    INGREDIENTE:
    - 150 g biscuiti crocanti obisnuiti
    - 150 g dulceata de visine
    - 30 g migdale decojite si macinate
    - 15 linguri expresso rece sau cafea foarte tare
    Pentru crema:
    - 1 plic praf pentru inghetata de lamaie
    - 200 ml lapte rece
    Pentru ornat:
    - 150 ml lichior de cirese

    MOD DE PREPARARE:
    Biscuitii sfaramati se amaesteca cu cafeaua si cu migdalele si,pe o hartie de copt de 5o cm. lungime,trasati un patrat si inchideti in el masa de biscuiti.Peste el se pune dulceata topita (incalzita putin la foc) si se pune la dece.In paralel, se amesteca praful de inghetata cu 200 ml lapte rece, pana se va obtine o spuma consistenta.Inghetata astfel obtinuta se pune peste blatul de biscuiti lasand margini de 2 cm.Produsul astfel obtinut se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt si se rasuceste la capete.Dupa ce a fost lasata 40 de minute la congelator,rulada se taie felii si,inainte de servire, se stropeste cu lichior.

  4. Bucatarescu says:

    Raspuns 102 de a DOMNICA GIURGIU:
    PATEU DE PUI CU MORCOVI
    Ingrediente:
    - 300 g file de piept de pui
    - 2 linguri ulei
    - sare
    - 3 morcovi
    - 2 linguri zeama de lamaie
    - 1 catel de usturoi
    - 2 linguri ulei de masline

    Preparare
    1. Speli pieptul de pui si il tai in bucati pe care le inabusi in ulei,amestecand pana se patrund bine.In timp ce carnea se inabusa, cureti morcovii, ii tai in rondele si ii pui la fiert.
    2. Scurgi carnea si morcovii.Dupa ce s-u racit, le dai prin masina de tocat.Cureti usturoiul si il zdrobesti, apoi il freci cu uleiul de masline.In piureul de carne si morcovi, adaugi usturoiul frecat cu ulei,zeama de lamaie,putina sare si 1-2 linguri de supa in care au fiert morcovii.
    3. Pastrezi pateul la rece si il oferi spre consum pe felii de paine prajita sau pe chifle.

  5. Bucatarescu says:

    Raspuns 103 de la DOMNICA GIURGIU:
    OMLETA CU SUNCA SI LAPTE
    Ingrediente
    - 2 oua
    - 80 g svaiter
    - 80 g sunca
    - 100 ml lapte
    - 1 lingurita faina
    - sare
    - 30 g unt pentru forme

    Preparare
    1. Tai sunca in cubulete.Bati ouale impreuna cu faina,laptele si putina sare,apoi adaugi cubuletele de sunca.
    2. Ungi cu unt diferite forme de mici dimensiuni: ursuleti,fluturasi,iepurasi.Torni compozitia in fiecare forma, presari deasupra svaiter ras si introduci formele in cuptorul preincalzit,la foc mic, pentru 20 de minte.
    3. Rastorni omletele pe un platou decorat cu rosii,pentru ca aspectul sa fie mai atragator si micul dejun mai apetisant.Daca doresti,poti presara peste omlete cascaval.

  6. Bucatarescu says:

    Raspuns 104 de la DOMNICA GIURGIU:
    TRAISTUTE CU PUI
    Ingrediente

    Pentru clatite
    - 2 oua
    - 60 g faina
    - 150-200 ml lapte
    - 30 ml ulei
    Pentru umplutura
    - 400 g piept de pu- 200 g ciuperci
    - 2 linguri ulei
    - 1 lingura smantana
    - 1 fir de busuioc
    - sare
    - 2 legaturi ceapa verde

    Preparare
    1. Mixezi ingredientele pentru clatite si lasi aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minte.In tigaia incinsa,unsa cu putin ulei,coci pe rand clatitele.
    2. Fiebi pieptul de pui in apa usor sarata,pentru 3o de minute.In alt vas,fierbi ciupercile,in prealabil curatate de coaja si spalate.Scurgi bine ciupercile si carnea si le tai marunt.
    3. Toci fin partea alba a firelor de ceapa si o inabusi in uleiul amestecat cu 1 lingura de apa.Dupa 2-3 minute, adaugi ciupercile,carnea,busuiocul maruntit si sare dupa gust.Amesteci pentru 1 minut, apoi iei umplutura de pe foc si incorporezi smantana.
    4. Repartizezi umplutura pe clatite si le legi sub forma unor traistute, cu frunze de ceapa verde.
    Pofta buna!

  7. Bucatarescu says:

    Raspuns 105 de la RENATE POJAR FORAUSBERGER:
    Te cucereste cu bucati din piept de pui la gratar, crutoane crocante, salata proaspata iceberg, granisite imparateste cu felii de parmezan, ulei de masline si dressing.

  8. Bucatarescu says:

    Raspuns 106 de la STERIE CARAIANOPO:
    OMLETA CU SPANAC
    Ingrediente:6 oua,200 ml lapte,200 g spanac,1 ceapa mare,150 g cascaval,50 g parmezan,2 catei de usturoi,sare,piper,ulei.

    Mod de preparare: Se opareste spanacul in apa cu putina sare si lasa-l la scurs. Dupa ce s-a racorit, se taie cat mai marunt. Intr-o tigaie,se pun 2-3 linguri cu ulei, se caleste doua minute ceapa taiata julien si cateii de usturoi tocati marunt. Intre timp, se bat ouale cu laptele si se incorporeaza cascavalul ras, parmezanul si spanacul taiat. Se sareaza si pipereaza.
    Se rastoarna compozitia de oua peste ceapa calita si se amesteca usor. Se lasa la foc potrivit si se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau din miscarea tigaii (fara a ajunge omleta pe tavanul bucatariei).
    Se serveste alaturi de salata verde sau altfel de salata.

  9. Bucatarescu says:

    Raspuns 107 de la ANDREEA APETREI:
    CIULAMA DE URZICI
    4 gramezi mari de urzici
    1 ceapa mica
    150 g unt
    300 – 500 g lapte
    1 capatana usturoi romanesc

    Modul de preparare a retetei:
    Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie bine. Se scurg urzicile foarte bine (apa care ramane poate fi folosita la ciorba sau bors), se toaca foarte marunt. Urzicile sunt mai tari si trebuiesc tocate marunt, eventual utilizand mixerul.
    Se caleste ceapa, se adauga urzicile tocate si 4 linguri de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se adauga untul si lapte, pana cand se ajunge la consistenta dorita.
    Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic, pe tabla. Trebuie sa se amestece des, deoarece se prinde usor. Cand este aproape gata, adaugam usturoiul facut mujdei si mai tinem urzicile pe foc 2-3 clocote.

  10. Bucatarescu says:

    Raspuns 108 de la MARIANA ARPASANU:
    MASCARPONE CU FRUCTE
    Ingrediente: 250 g mascarpone; 3 oua; 100 g zahar pudra; o banana; o para; un mar; 2 kiwi.
    Preparare: ouale se bat cu zaharul pana se albeste. Se adauga mascarpone (la temperatura camerei, nu rece de la frigider) si se amesteca bine de tot pana devine o pasta usoara si galbuie. Se lasa vreo 30 minute la frigider ca sa se raceasca, timp in care se taie fructele in cubulete. Se scoate crema din frigider, se adauga fructele si gata, un desert racoros pentru primavara!

  11. Bucatarescu says:

    Raspuns 109 de la DANIELA:
    SALATA DE PRIMAVARA
    Marar si patrunjel dupa gust
    1 salata
    100 gr conopida
    1 morcov
    Telina dupa gust
    2 castraveti micuti
    Pui fiert la abur(sau fiert apoi putin rumenit intr-un strop de ulei de masline

    Se maruntesc,se amesteca ,iar peste se adauga Otet de mere(lamaie) ,ulei masline,sare+piper.

  12. Bucatarescu says:

    Raspuns 110 de la ALICE SANDRA ANTAL:

    CARTOFI NOI CU MARAR
    Iti trebuie;1 kg cartofi noi,1 ramurica cimbru,3 foi de dafin,o legatura marar,4 catei de usturoi,2 linguri ulei de masline,40 gr unt,sare,piper.
    Pregatesti asa;Se spala foarte bine cartofii,fara a le curata coaja.Intr-o tigae incapatoare se pun untul si uleiul si se lasa la incins.Se adauga cartofii si usturoiul zdrobit,se acopera cu un capac si se lasa circa 30 min pe foc,intorcandu-i din cand in cand.Apoi se adauga verdeata tocata marunt,sare,piper si se mai lasa pe foc pana cand cartofii sunt facuti.Se servesc atat calzi cat si reci.Pofta buna!

  13. Bucatarescu says:

    Raspuns 111 de la CLEMENTINA COJAN:

    CARTOFI NOI GRATINATI;
    Iti trebuie;1 kg cartofi,3 catei de usturoi,2 linguri unt,o legatura patrunjel,2 fire ceapa verde,100 gr cascaval ras,sare,piper.
    Pregatesti asa;Cartofii se spala si se fierb 5 min in apa clocotita cu sare.Apoi se lasa la scurs,se curata de coaja si se soteaza intr-o tigaie cu unt,usturoi,sare,piper si patrunjel tocat.Cartofii se aseaza intr-un vas termorezistent,se rade cascavalul si se dau la cuptor pentru 30 min,pana ce cartofii sunt frumos rumeniti si cascavalul topit.Se aduc la masa presarati cu ceapa verde.Pofta bun

  14. Bucatarescu says:

    Raspuns 112 de la LOREDANA TIGAERU:
    CREMA DE BRANZA CU AVOCADO
    #
    Ingrediente
    250 grame de branza de vaci, 1 avocado copt, 1 lime

    #
    Mod de preparare
    Amestecam branza cu avocado zdrobit cu furculita, apoi asezonam cu sare si piper, ulei de masline si zeama de la 1 lime.

  15. Bucatarescu says:

    Raspuns 113 de la CRISTIAN MARIUS CREANGA:
    SALATA DE LEURDA Cu SOS DE SANA
    Ingrediente:
    - 2 legaturi leurda
    - 3 oua
    - un ardei rosu gras
    - o conserva de porumb
    - 3-4 tije de apio
    - 200g pastrama de piept de pui
    - 400ml sana
    - 3 linguri maioneza light
    - 2 lingurite oregano uscat
    - 4-5 frunze busuioc verde
    - ¼ lingurita nucsoara macinata
    - sare si piper dupa gust
    - 6 chifle (optional)
    Pe masura ce taiem ingredientele, le punem intr-un bol mare pentru salata. Am taiat cubulete si pastrama de pui si am adaugat-o in bol. Ouale le-am fiert 10 minute in apa cu sare (calculam 10 minute din momentul in care incep sa fiarba), apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete. Adaugam si boabele de porumb, scurse bine. Apoi punem si busuiocul taiat marunt (nu uitati sa spalati bine frunzele inainte de a le toca). Pentru dressing am amestecat sana, maioneza, sare si piper, oregano. Radem si nucsoara, ca e pacat sa folosim nucsoara de la plic, gata macinata, nu are nimic de-a face cu aroma nucsoarei proaspat macinate. Apoi amestecam cu telul pana se omogenizeaza bine. Apoi am turnat dressingul peste salata si am amestecat. Daca alegem sa servim salata in chifle, acum e momentul sa taiam capacul chiflelor si sa le scobim cu grija miezul. Pofta buna!

  16. Bucatarescu says:

    Raspuns 114 de la CRISTIAN MARIUS CREANGA:
    PESTO CU SPANAC SI SEMINTE DE CANEPA
    Ingrediente:
    - 100 gr spanac tanar
    - ½ legatura patrunjel
    - ½ cana ulei de canepa
    - 1 cana seminte decorticate de canepa
    - 1 cana de parmesan proaspat razuit
    - 3 catei de usturoi (2 daca sunt mari)
    - sare dupa gust
    Pentru reteta asta avem nevoie de un robot de bucatarie, care sa faca toata treaba in locul nostru. In primul rand, punem in robot spanacul si patrunjelul, pe care le pulsam cateva minute pana cand sunt perfect maruntite. Masuram apoi o cana de seminte decorticate de canepa……si le punem in blender, peste spanac si patrunel, impreuna cu parmesanul si usturoiul. Mai pulsam putin. Masuram apoi ½ cana (125 ml) de ulei de canepa pe care o adaugam in fir subtire peste sosul pesto, in timp ce robotul amesteca in continuare ingredientele.

  17. Bucatarescu says:

    Raspuns 115 de la CRISTIAN MARIUS CREANGA:
    SUPA-CREMA DE DOVLECEI
    - trei dovlecei
    - doi cartofi
    - un morcov
    - un ou
    - 100 g de smântână
    - 50 g de unt
    -o legătură de pătrunjel
    -o jumătate de lămâie
    - sare
    - crutoane

    1. Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb cu morcovul şi cu cartofii mărunţiţi.
    2. După ce se frăgezesc, legumele se scot din supă şi se mixează.
    3. Piureul rezultat se pune înapoi în apa în care au fiert legumele.
    4. Gălbenuşul de ou se bate cu smântână şi cu unt, se toarnă uşor în supă şi se mai dă un clocot.
    5. Se serveşte cu lămâie şi crutoane.

  18. Bucatarescu says:

    Mai avem de verificat aproape 20 de retete si inchidem concursul! Maine, anuntam PREMIILE!

  19. Bucatarescu says:

    Raspuns 116 de la MARIA DUMITRACHE:
    BUDINCA DE URZICI
    Necesar: urzici cat mai multe (fiindca scad la gatit), 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 1 cana mare cu smantana, 2 linguri faina, 5 linguri gris (sau orez), 3 oua, 5 cartofi, 1 pahar ulei,sare, piper, unt, pesmet.
    Preparare: Urzicile se spala bine in mai multe ape, apoi li se rup coditele si se lasa la scurs. Dupa aceea, se oparesc urzicile cu apa clocotita, in care s-a pus un praf de sare, se scot si se lasa la scurs intr-o sita mare. Separat, se unge o tava inalta cu unt si se presara cu pesmet. Intr-un vas mare, se amesteca urzicile, cartofii fierti si rasi, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, grisul (sau orezul deja fiert in zeama de supa), smantana, ouale batute ca pentru omleta, uleiul si laptele.
    Se toarna aceasta compozitie in tava si se pune in cuptorul bine incins in prealabil, unde se lasa la foc mediu in jur de 25-30 minute. Cu 5 minute inainte de final, se pot adauga rondele de carnaciori picanti. Dupa ce se scoate de la cuptor, se presara imediat deasupra o cantitate generoasa de pamezan ras. Pofta buna!

  20. Bucatarescu says:

    Raspuns 117 de la STERIE CARAIANOPOL:
    SANDVISURI USOARE
    Ingrediente :1 cutie de 200 gr ton bucati in ulei,3-4 felii de paine toast,3-4 linguri suc rosii

    Mod de preparare: Se prajeste painea si se unge cu sucul de rosii. Se adauga tonul in prealabil sfaramat si amestecat. Dintr-o cutie de 200 gr ies maxim 4 sandvisuri cu paine toast.
    Se decoreaza dupa dorinta!

  21. Bucatarescu says:

    Raspuns 118 de la CRISTIAN MARIUS CREANGA:
    SALATA ASIATICA DE PRIMAVARA
    Ingrediente pentru o salata:
    § frunze mici de salata Lolo verde – 100 g
    § Castraveti – 1 buc
    § ridiche – 5-7 buc
    § ardei chili – dupa gust
    § coaja de lime
    § seminte de susan prajite
    Pentru dressing:
    § sos de soia -1 lingurita
    § ulei de masline – 2 linguri
    § suc de lime – 2 lingurite
    § ghimbir ras – jumatate de lingurita
    Spalam bine toate ingredientele. Trebuie sa fie curate si uscate. Frunzele de salata le lasam intregi. Castravetii se taie felii lungi cu un cutit de curatat legumele, o razatoare sau cu cutitul. Ridichea la fel se taie felii subtiri. Aranjam totul in farfurie. Tocam ardeiul chili foarte fin presuram uniform. Radem si putina coaja de lime deasupra, acest ingredient va face salata mult mai proaspata si aromata. Prajim semintele de susan 1-2 minute la foc mic pina se rumenesc si le punem deoparte. Dresingul se prepara prin amestecarea tuturor ingredientelor. Nu adaugati sare pentru ca sosul de soia este suficient de sarat. Se toarna o cantitate potrivita desupra salatei si se amesteca doar inainte de a fi servita. In final se presoara cu semintele de susan.

  22. Bucatarescu says:

    Raspuns 119 de la MARGARETA SCHIOPU:
    SALATA DE LEURDA SI LOBODA
    Ingrediente (pentru 4 portii):
    - 2 legaturi de leurda
    - 4 legaturi de loboda
    - 2 legaturi de rucola
    - 15-20 nuci
    - 200g branza cu mucegai albastru
    - 2 linguri ulei de masline
    - 1 lamaie, doar zeama
    - 1 lingurinta mustar cu boabe intregi
    - sare de mare si piper negru

    Preparare:
    Spalati toate frunzele si asezati-le intr-un bol.
    Preparati dressingul amestecand mustarul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea si piperul.
    Spargeti nucile si puneti miezul in bol.
    Adaugati dressingul si amestecati.
    Taiati branza si asezati-o deasupra.
    Stropiti cu ulei de masline si rasniti un pic de piper.
    Serviti imediat.

  23. Bucatarescu says:

    Raspuns 120 de la MARGARETA SCHIOPU:
    SUPA DE PRIMAVARA
    Ingrediente (pentru 4 portii):
    - 150g bacon taiat subtire
    - 1 lingura ulei de masline
    - 1 ceapa, curatata si taiata marunt
    - 100g praz, curatat si tocat
    - 100g morcovi, curatati si taiati mare
    - 1 cartof de 150g, curatat si taiat in cuburi de 1 cm
    - 50g fasole verde, taiata in bucati de 2-3 cm
    - 50g mazare verde
    - 1.2l supa de legume sau pui, fierbinte
    - 10-12 frunze de leurda, spalate
    Preparare:
    Intr-o cratita prajiti bucatile de bacon in uleiul de masline, 3-4 minute, pana cand devin usor aurii. Adaugati ceapa si prazul si gatiti-le inca cateva minute. Adaugati cartofii si morcovii.
    Acooperiti cu un capac, si lasati legumele la abur, la foc mic 4-5 minute, pana cand se inmoaie si devin translucide.
    Adaugati supa fierbinte, fasolea, mazarea si lasati-le la foc mare 2 minute, pana cand devin al dente.
    Opriti focul si adaugati frunzele de leurda taiate mare.

  24. Bucatarescu says:

    Rspuns 121 de la MARGARETA SCHIOPU:
    BUDINCA DE SPANAC
    Ingrediente
    500 g spanac
    150 g cascaval
    2 oua
    1 felie de unt
    sare dupa gust
    Preparare:
    Spanacul se fierbe 10 min. apoi se scurge bine, se toaca (daca nu este deja tocat), se amesteca cascavalul ras, ouale si sarea. Se unge o forma de jena cu unt, se pune amestecul de budinca si se da 1/2 h la cuptor la foc potrivit.

  25. Bucatarescu says:

    Raspuns 122 de la VIORICA CREANGA:
    TARTA DE PRIMAVARA
    Ingrediente:
    200 gr faina, 150 gr margarina, 50 ml apa, 400 gr cascaval, 500 gr amestec de verdeturi (dupa plac: leurda , urzici, loboda, foi de ceapa verde sau de usturoi), 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 2 linguri pesmet, 1 ceapa, 50 ml ulei, sare, piper, chimen.
    Mod de preparare:
    Se amesteca intr-un castron faina cu pesmetul, se adauga margarina, apa, un praf de sare, chimenul macinat si un varf de cutit de piper. Se framanta aluatul si se intinde o foaie de cca 3-4 mm grosime. Se pune foaia de aluat intr-o forma de tarta, in asa fel incat marginile sa se rasfranga putin peste marginea tavii. Se inteapa aluatul si se pun cateva boabe de fasole, pentru ca acesta sa nu creasca la copt. Se coace tarta 20 minute, iar intre timp se da cascavalul pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu verdeturile tocate marunt, ceapa calita, sare si piper dupa gust. Cand blatul este pe jumatate copt, se pune amestecul de cascaval si verdeturi. Se coace tarta inca 20-25 minute, pana se rumeneste uniform. Se serveste calda.

  26. Bucatarescu says:

    Raspuns 123 de la VIORICA CREANGA:
    PLACINTA DE PRIMAVARA CU VERDETURI
    Ingrediente:
    Pentru aluat preparat în aparatul de pâine
    -450 apă (uşor călduţă)
    -2 linguri ulei (măsline)
    -2 linguriţe sare
    -2 linguri zahăr
    -2 linguri lapte praf
    -1 ou
    -750g făină
    -2 linguriţe drojdie uscată (sau 25g drojdie proaspătă)
    Pentru aluatul făcut cu mâna:
    - 500 g de făină
    - 250 ml lapte
    - 1 ou
    - 25 g drojdie proaspătă
    - o linguriță de sare
    - o lingură de zahăr
    - 3 linguri de ulei
    Pentru umplutură:
    -salată verde
    -5 cepe verzi
    -o jumătate de ardei verde picant
    -sare, condimente: măghirean, busuioc, pătrunjel.
    Preparare:
    În aparatul de pâine se adaugă îngredientele în următoarea ordine:
    -450 apă (uşor călduţă)
    -2 linguri ulei (măsline)
    -2 linguriţe sare
    -2 linguri zahăr
    -2 linguri lapte praf
    -1 ou
    -750g făină
    -2 linguriţe drojdie uscată (sau 25g drojdie proaspătă)
    Setaţi aparatul pe programul de făcut aluat.

    Aluatul preparat cu mâna:
    Într-un pahar se amestecă 50 ml de lapte călduţ cu zahărul şi drojdia şi se lasă să crească.
    Făina se pune într-un vas încăpător. În mijlocul făinii se face o gaură în care punem oul şi sarea plus drojia crescută şi se începe frământatul; adăugând câte puţin din laptele călduţ.
    Se frământă până când aluatul nu mai este lipicios. La sfârşit adăugaţi uleiul şi frământaţi până când acesta s-a încorporat.
    După ce terminaţi de frământat vasul trebuie acoperit şi aşezat lângă o sursă de căldură până creşte (sau se poate pune în frigider.)

    Între timp pregătim umplutura:
    Salata verde se spală şi se taie fâşii mărunte şi se presară 2 linguriţe de sare-
    Ceapa verde se taie rondele subţiri, la fel şi ardeiul picant. Adăugăm o lingură de ulei de măsline plus măghiran, busuioc şi pătrunjel.
    După ce aluatul este gata, se ia cu mâna înfăinată câte o bucată din aluat, se întinde cu mâna, în mijloc adăugăm o lingură din compoziţia de salată şi împăturim aluatul, apoi îl întindem cu sucitorul.
    Tigaia se pune la încins, adăugăm o picătură de ulei şi prăjim plăcintele pe ambele părţi.
    Alte umpluturi care pot fi folosite în această plăcintă:
    - spanac
    - brânză
    - urdă cu mărar
    - pireu de cartofi
    - varză călită etc.

  27. Bucatarescu says:

    Raspuns 124 de la VIORICA CREANGA:
    PENNE CU LEGUME DE PRIMAVARA
    Ingrediente:
    5 linguri ulei de masline
    50 gr masline negre fara samburi
    350 gr penne
    2 cartofi mici
    2 rosii medii
    1 ceapa mica
    2 catei de usturoi
    2 dovlecei medii (zucchini)
    o legatura patrunjel verde
    o lingurita de sofran
    sare si piper macinat

    Preparare:
    Se pune o oala cu apa si putina apa pe foc, iar cand apa atinge punctul de fierbere se adauga pastele care se fierb al dente conform indicatiilor de pe ambalaj.
    Intre timp, se spala dovleceii si se taie cubulete mici, cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.
    Se pune ulei intr-o tigaie in care se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute. Cand ceapa devine sticloasa se adauga dovleceii si cartofii.Lasati la foc mica sa fiarba, amestecand din cand in cand
    Intre timp, spalati rosiile si taiati-le cubulete, iar patrunjelul tocati-l fin. Cand dovleceii si cartofii incep sa se rumeneasca adaugati rosiile,maslinele taiate rondele si patrunjel tocat.
    Lasati focul mic si daca e nevoie puteti sa adaugati putina apa. In timp ce fierbe adaugati o lingurita de sofran si putin piper macinat,amestecand cu o spatula de lemn.
    Cand zeama incepe sa scada adaugati pastele, amestecati toate ingredientele si mai lasati 3 minute.pastele se servesc fierbinti stropite cu o ploaie de patrunjel verde tocat.

  28. Bucatarescu says:

    Raspuns 125 de la CRISTIAN MARIUS CREANGA:
    CORNURI CU UMPLUTURI DE PRIMAVARA
    Ingrediente:
    aluat foietaj
    Umpluturi:
    1. 2 felii de somon
    1/2 legatura de marar
    2 lingurite de smantana
    piper

    2. 1 morcov ras
    o manuta de ciuperci negre chinezesti
    o ceapa verde
    1/2 legatura de marar
    2 lingurite pline de sos de soia
    4 lingurite pline de sweet chili sos

    3. 3 felii de jambon
    1 lingurita plina de mustar
    2 lingurite de smantana groasa
    5 bucati de sparanghel alb sau verde taiat
    sare, piper
    1/2 legatura de patrunjel

    4. 1 rosioara coapta si dulce
    3 linguri de branza de vaci
    1/2 legatura de marar
    1 ceapa verde
    sare, piper

    Aluatul: Puteti cumpara din comert sau il puteti prepara astfel: 250g de faina, 125ml de apa, 5 g de sare, 200g de unt. Faina o punem intr-un vas, facem in mijloc o gropita adaugam sarea si apa. Amestecam pana formam un aluat pe care il vom pune intr-un film alimentar la frigider cam 30 de minute. Scoatem de la frigider intindem putin, insistand mai mult pe margini, asezam untul si cu ajutorul ruloului de patiserie incorporam untul prin intinderea foii din aluat. Pliem foaia si intindem din nou. Repetam cam de 4 ori. Dupa ultima intindere, asezam aluatul in film alimentar si dam la frigider cam 30 de minute. Dupa cele 30 de minute aluatul va fi din nou intins si impaturit, lasat iar la odihna timp de cel putin 30 de minute. Aceasta actiune trebuie repetata de cel putin 10 ori pentru un aluat perfect foetat.

    Dupa lucrarea aluatului vom intinde o foaie subtire in forma de cerc si vom taia in triunghiuri. Garnisim cu umplutura dorita. Ungem cu putin ulei cornurile si dam la 180°C pana se rumenesc.

  29. Bucatarescu says:

    Raspuns 126 de la CRISTIAN MARIUS CREANGA:
    ANDIVE CU SOS DE BRANZA SI MUSTAR
    Ingrediente (pentru 4 portii):
    • 3 andive
    • 150 g branza Roquefort (cu mucegai)
    Pentru sos
    • 1 ou
    • 1 paharel de ulei
    • 1/2 lamaie
    • 3-4 linguri mustar
    • 1 lingura branza zdrobita
    • 5 linguri smantana
    • sare, piper
    Andivele, spalate si scurse, se taie cuburi.
    Branza se taie si ea in bucatele mici si se pune impreuna cu andivele intr-o salatiera.
    Separat, se prepara un sos din oul intreg batut cu ulei, sucul de lamaie, sare, smantana si 3-4 linguri de mustar. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se a-dauga si o lingura de branza zdrobita.
    Se toarna sosul peste andive, se amesteca si se lasa la rece pana in momentul servirii.

  30. Bucatarescu says:

    Raspuns 127 de la ANDREEA MIHAELA:
    CIORBA DE LOBODA
    #
    Ingrediente:
    - 10 legaturi de loboda sau chiar mai mult pentru ca scade dupa ce o oparim, un dovlecel mai mare, un cartof, un morcov, 2 legaturi de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, 2 felii de telina, un ardei gras rosu, 2 linguri de orez, 2 lamai, 50 ml ulei, sare, piper, verdeata (patrunjel, leustean)

    #
    Mod de preparare
    Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca.

    Tocam legumele marunt – ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei. Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, adaugam 2 linguri de orez si lasam la fiert pana se fac legumele. Spre sfarsit acrim ciorba cu zeama de la 2 lamai si mai lasam 10 minute. Condimentam dupa gust si adaugam verdeata tocata.
    Se poate servi si calda si rece, cu ceapa sau usturoi verde.

  31. Bucatarescu says:

    Raspuns 128 de la OANA OPREA:
    BUDINCA CU BANANE, ANANAS SI ARAHIDE
    Avem nevoie de:
    2 plicuri budinca,preferabil de ciocolata
    2 banane mijlocii
    8-10 felii de ananas
    1 l lapte
    5-6 linguri de zahar
    30 g arahide prajite si sarate

    Se face budinca respectand instructiunile de pe plic,se lasa sa se raceasca putin.
    In cupele pentru budinca incepem sa punem in straturi:o felie de ananas,1-2 linguri de budinca,2-3 feliute de banane,cateva arahide maruntite si tot asa,pana umplem cupele:)
    Gustul e minunat!Combinatia dulce-sarat(de la arahide) e “dementiala”!:)
    Pofta mare!

  32. Bucatarescu says:

    Raspuns 129 de la ANDREEA MIHAELA:
    BUDINCA DE SPANAC CU MAMALIGUTA
    *
    Ingrediente:
    – 6-7 legaturi de spanac (1/2 kg), 6 linguri de malai, o lingura de faina, un pumn de verdeata (patrunjel, leustean), 4 linguri de ulei, 1/2 lingurita de busuioc, 4 catei de usturoi, sare si piper dupa gust.

    *
    Mod de preparare
    Spanacul se spala bine si se pune la fiert. De cand a inceput apa sa fiarba, se lasa 8 minute, timp in care adaugam o lingura de faina si una de malai, usturoiul pisat si 2 linguri de ulei. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt.
    Daca nu a scazut prea mult, eventual se mai scurge de apa. Daca doriti, puteti mixa spanacul, daca nu il puteti lasa asa.
    Pregatim mamaliga. Punem malaiul in apa rece cu sare (astfel nu va face cocoloase) si punem pe foc. Cand a inceput mamaliga sa se ingroase, lasam focul mic si mai lasam oala circa 10 minute. Mamaliga trebuie sa fie un pic moale ca s-o putem intinde.
    Intr-un vas termorezistent, asezam un strat de mamliguta, apoi un strat de spanac si din nou un strat de mamaliguta. Turnam putin ulei deasupra si presaram busuioc. Dam tava la cuptor pentru 30 minute sau pana vedem ca s-a rumenit mamaliga.
    Budinca de spanac cu mamaliguta e foarte buna si calda si rece. Se taie insa mai bine cand e rece.
    Pofta buna!

  33. Bucatarescu says:

    Raspuns 130 de la ANDREEA MIHAELA:
    SPANAC ARDELENESC
    Pentru preparare iti trebuie:

    * 50 gr unt
    * 300 ml lapte
    * 30 ml ulei
    * 1 lingurita sare
    * 4 buc. catei de usturoi
    * 1 varf piper
    * 3-4 lingura smantana
    * 1 lingura faina
    * 1 varf nucsoara
    * 1 kg spanac
    * 4 buc. oua (pt 4 portii)

    Instructiuni pentru Spanac ardelenesc:
    Spalam bine spanacul in mai multe ape, apoi il fierbem pana se inmoaie. Il scurgem bine si-l tocam marunt sau il mixam.

    Pregatim un sos bechamel din unt, faina si lapte, astfel:

    Topim untul pe foc mic intr-o tigaita Adaugam faina si amestecam bine cu un tel pana se face ca o crema, apoi mai lasam pe foc 1 minut, amestecand continuu.
    Adaugam laptele treptat ca la maioneza, amestecand totodata cu telul in sos. Lasam la fiert sosul inca 1 minut amestecand continuu.
    Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
    Se adauga sosul la spanac, se potriveste de sare si piper si apoi se adauga cateii de usturoi pisati.
    La sfarsit se adauga smantana si se mai lasa inca 1 minut pe foc.
    Se serveste cu oua ochiuri sau daca doriti cu carnati prajiti.

  34. Bucatarescu says:

    Peste 100 de concurenti, 130 retete validate si o pofta incomensurabila pentru mancarea de primavara! Am decis sa premiem originalitatea si, dupa indelungi deliberari, cele 2 PREMII constand, fiecare, in cate 5 produse FISKARS din gama FUNCTIONAL FORM ( sita, dispozitiv de feliat mere , razatoare pliabila, tel cu brate de silicon, cutit pentru ananas), au fost atribuite urmatorilor concurenti:

    Raspuns 75/ 7 mai: MIHAI ANGHEL – Marinata de stevie cu lamaie si frisca

    Raspuns 116/ 9 mai: MARIA DUMITRACHE – Budinca de urzici

    Felicitari tuturor concurentilor! Nici 20 de premii nu ar fi fost de ajuns ca sa rasplatim retetele primite!

  35. [...] Concurs FISKARS: Castiga 2 Seturi x 5 articole de bucatarie FUNCTIONAL FORM! [...]

Leave a Reply