|

BYZANTIUM – Rosso di Valachia …din Dealu Mare

BYZANTIUM continua sa foloseasca pentru cupajul Rosso di Valachia soiuri din podgoria Dealu Mare, supranumita “patria vinurilor rosii”. Ca si in cazul celorlalte vinuri din gama noua (Blanc de Transylvanie si Rose Euxine), se cupajeaza vinuri noi, proaspete, din struguri culesi in 2011.

BYZANTIUM ROSSO DI VALACHIA 2011 este un cupaj reusit din trei soiuri rosii: unul autohton - Feteasca Neagra (40%) si doua “internationale” – clasicizatul Cabernet Sauvignon (30%) si din ce in ce mai popularul Shiraz (30%), un soi pe care vinificatorii de la Halewood se bazeaza si in cazul altui vin din gama. (DETALII – si o mare surpriza - maine!)

Un vin sec, cu 13,5% alcool, Rosso di Valachia propune un capital de imagine si note de degustare complexe, cu influente majore provenind de la toate cele trei soiuri. Astfel, Feteasca Neagra vine cu a sa culoare specifica, dar si cu corpolenta-i renumita, care ajuta vinul sa se structureze frumos. Daca vorbim despre Cabernet Sauvignon, evident ca ne gandim la notele bogate, caracteristice soiului. Iar Shiraz-ul confera o complexitate remarcabila. In final, din intrepatrunderea tuturor acestor influente, rezulta un concert de arome si gusturi: intensitatea fructelor rosii de padure si a prunelor coapte, dublata insinuant de note picante de ardei iute si piper verde. Vinul are o corpolenta nelipsita de catifelare, iar taninii sunt fermi si bine structurati.

Ideal de servit la temperatura camerei, dar nu mai mult de 16-18 grade Celsius, Rosso di Valachia acopera o arie larga de corespondente culinare, incepand cu fripturile copioase de porc si vita, dar ajungand la rafinamentul vanatului bine marinat. Un mic eseu gastronomic ar putea, de pilda, presupune partenerierea vinului rosu cu o rata salbatica la cuptor…

Gama Byzantium poate fi achiziționată exclusiv din HoReCa, online accesând www.winery-outlet.com, dar și din magazinele Halewood – The Winery Outlet (București, Ploiești, DN1 Breaza-Nistorești, Sinaia, Azuga, Brașov, Sibiu, Târgoviște și Urlați).

Despre Grupul Halewood în România

Alături de Cramele Halewood din Grupul Halewood mai fac parte Halewood România, Domeniile Halewood şi Halewood International Premium Imports. Halewood are în propietate crame şi plantaţii de viţă de vie în regiunea Dealu Mare, Podişul Transilvaniei şi Murfatlar. La acestea se adaugă Pivniţele Rhein Azuga fondate în 1892, unde se continuă tradiţia producerii vinurilor spumante după metoda tradiţională, de fermentare a vinului în sticlă. În Ploieşti se află sediul Cramelor Halewood, vaste pivniţe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle), precum şi liniile de îmbuteliere. Grupul Halewood deţine peste 350 hectare de vie plantate în perioada 2002-2009, cu o investiţie de peste 7 milioane Euro.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply