|

4 RETETE apetisante cu MOZZARELLA GRANAROLO: salata de vara, rulouri, rosii umplute, crochete de cartofi

Mozzarella Granarolo este un sortiment de branza natural si sanatos, nelipsit din dieta mediteraneana.Mozzarella este o branza proaspata, cu o textura usoara, consistenta moale si un gust usor dulceag. Obtinuta din lapte special, de calitate superioara, mozzarella Granarolo respecta o reteta traditionala, autentic italiana. Mozzarella Granarolo, este un produs sanatos, fara conservanti, 100g asigurand peste 40% din necesarul zilnic de calciu al unui adult.

 Mozzarella Granarolo poate fi achizitionata in urmatoarele variante:

Mozzarella traditionala, in zer, la punguta de 100g –  este deosebit de gustoasa servita ca aperitiv, in combinatie cu rosii sau legume, asezonata cu ulei de masline si busuioc. Este un produs ideal pentru gustari usoare, sandwich-uri si salate delicioase de vara.

Mozzarella Cucina (disponibila in ambalaje de 250g sau 400g) – este perfecta pentru preparate calde cu specific italian, precum pizza, paste, lasagna, risotto.

Mozzarella mini 1kg – bulgarasi de mozzarella care se pastreaza in zer, ideali pentru a se folosi la salate si aperitive, dintre cele mai creative si deosebite.

Pregateste pentru tine si cei dragi preparate rapide, usoare si pline de arome cu mozzarella Granarolo! Iata cateva prime sugestii:

 
 

 

 Salata de vara cu mozzarella

 Ingrediente:

200 gr de mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella Granarolo mini 1kg)

4 rosii

1 castravete

3-4 fire de busuioc proaspat

2 linguri de otet balsamic

4 linguri de ulei de masline

1 catel de usturoi

piper

sare

1 ramurica de cimbru uscat

Rulouri cu mozzarella si legume

 Ingrediente: 

300 g mozzarella Granarolo (se recomanda  utilizarea mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella Granarolo mini 1kg)

1 ardei gras rosu

1 ardei gras galben

1 dovlecel

1 vanata

 3-4 fire de busuioc proaspat

 2 linguri de otet balsamic

 4 linguri de ulei de masline

 Seminte de pin

 Piper

 Mod de preparare:

Ardeii se coc, se curata de pielita exterioara si se taie fasii late de 3 cm.

Vanata si dovlecelul se feliaza si se coc pe gratar 2-3 minute.

Se ruleaza cubulete de mozzarella in fasiile de legumele coapte.

Se asaza in mod egal pe 2 farfurii.

Se prepara un dressing amestecand intr-un castronel otetul impreuna cu uleiul de masline, sare, piper.

Se stropesc legumele cu mozzarella cu dressingul preparat anterior.

Deasupra se presara semintele de pin, piper proaspat macinat si busuiocul tocat marunt.  

 (alaturam imaginea produsului mozzarella 100g)

Rosii umplute cu mozzarella

 Ingrediente pentru 4 persoane

-4 rosii mari
- 300 g mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea -mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella – mini Granarolo 1kg)

- 50 g masline negre fara samburi
- 20 g de capere
- 80 g de paine toast, fara coaja
- 10 frunze de busuioc
- 30 ml ulei de masline extra virgin
- sare

Mod de preparare

Decojiti rosiile dupa ce le-ati spalat. Scoateti miezul, presarati putina sare pe fiecare rosie si lasati-le sa se scurga.

Taiati painea toast in cubulete si prajiti-le intr-o tigaie.

Intr-un castron amestecati maslinele, caperele tocate fin si mozzarella Granarolo. Asezonati cu ulei de masline, sare si cateva frunze de busuioc tocate marunt. Adaugati cubuletele de paine prajita.

Umpleti rosiile pregatite anterior cu acest amestec.

Decorati cu fruze de busuioc si stropiti cu ulei de masline.

Crochete de cartofi cu mozzarella

 Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 kg de cartofi
- 200g mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella Cucina Granarolo 250g)

- 3 oua
- 60 g Parmigiano Reggiano Granarolo
- 20 g de unt Granarolo
- 20 g de faina

- 70 g de pesmet

- cimbru

- oregano
- sare

Pentru decor:
- Morcovi taiati julienne
- Salata verde

 Mod de preparare

Cartofii se fierb intregi in apa cu sare. Se decojesc dupa ce se racesc si se dau prin masina de tocat.

Peste piureul astfel obtinut, adaugati un ou, untul, parmigiano reggiano Granarolo, sarea, cimbrul, oregano. Amestecati bine.

Dupa ce amestecul s-a racit, modelati crochete de aproximativ 50g.

Taiati mozzarella Granarolo cuburi si umpleti fiecare crocheta cu cate un cub de mozzarella Granarolo.

Bateti cu furculita celelalte doua oua.

Treceti fiecare crocheta prin faina, apoi prin ouale batute si rostogoliti-le prin pesmet.

Aranjati crochetele date prin pesmet intr-o tava si introduceti la cuptor, la 200ºC, timp de 15-20 de minute.

Serviti crochetele cu salata verde si morcovi taiati julienne.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply