|

MOZZARELLA – intalnirea din zori!

…Ei, nu chiar din zori, cred ca era deja 7 dimineata! Dimineata aceasta! Azi-noapte, am dormit la tara si ne-am intors foarte devreme in Bucuresti. Evident, ni se facuse o foame teribila …si nu aveam decat niste rosii cherry, primele de anul acesta in gradina de la tara. Si cateva frunzulite de busuioc verde, extrem de aromat! Se cerea  – nu-i asa? – o salata, asa ca ne-am luat de pe drum o paine de secara abia scoasa din cuptor. Urma o salata cat se poate de banala, s-ar zice. Numai ca un moment de inspiratie m-a facut sa-mi amintesc ca in frigider am niste mozzarella! (Mozzarella Granarolo.)  Aveam de gand sa o testez intr-o reteta mai complicata, insa foamea s-a dovedit mai puternica, asa ca m-am decis sa improvizez un pic. Am pus rosiile si branza taiata in bucati de marime similara intr-o mica baie de ulei de masline, otet balsamic si sare de mare, lasandu-le cateva minute la marinat. Apoi, am facut frigarui, pe care le-am ornat cu frunze de busuioc verde. Dupa care, le-am pus in cuptorul preincalzit, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si le-am tinut 3-4 minute. Dupa ce le-am scos, le-am prezentat pe farfurie cu bucati de paine de secara inca un pic calda. (Sa mai spun si ca painea am rupt-o cu mana, am frant-o!) Daca era mai spre seara, as fi pus la bataie si un rose Byzantium, vin ideal pentru astfel de gustari. Dar era, cum spuneam, “in zori” si ne-am multumit cu un suc proaspat de portocale amestecate cu morcovi (!). Gata de plecat la birou, la treaba!

Voi reveni cu noi retete si idei legate de mozzarella Granarolo. Iar, foarte curand, cu un concurs, unde puteti castiga multa mozzarella! Sper ca v-am facut pofta…

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply