|

BAGHETA CU MOZZARELLA – bucuria diminetii!

Farmecul mozzarellei sta si in faptul ca  se gateste usor cu ea. Dar se si poate inova cu ea! In bucatarie, de altfel,  e loc de teme cu multe variatiuni. De aceea, retetele trebuie permanent reinventate! 155 de concurenti entuziasti si inspirati – 5 PREMII cu multa mozzarella Granarolo. Fiecare premiu a constat in cate 3 produse -mozzarella 100g, mozzarela cucina 250g, mozzarela cucina 400g! Bucatarescu a inceput sa reinterpreteze creativ fiecare dintre raspunsurile castigatoare!V-am prezentat deja noi versiuni pentru salata de vara cu mozzarella , barcutele de vinete cu mozzarella., bulgarasii de mozza cu surprize., precum si clasica salata Caprese. Azi, incerc reinterpretarea ultimei retete castigatoare:

5.Raspuns 154 (30 iulie) de la FLORENTINA CORNEA: Bagheta cu mozzarella la microunde
Sunt multe motivele pentru care ador mozzarella.
Imi place pentru ca:
-e usoara, delicata, savuroasa
-se combina perfect in multe retete
-poate constitui o gustare suculenta pentru adulti
-…dar si ceva foarte sanatos pentru copii
-isi pune semnatura pe mancaruri italienesti precum pizza

Mozzarella este jucausa. Ea se combina perfect cu:
-rosii cherry, busuioc, ulei de masline
-prosciutto, jambon
-pepene galben, mure, alte fructe (in functie de sezon)
-crostini si bruschette

Cea mai simpla reteta, pe care o fac adeseori:
O felie de paine neagra sau cu seminte, poate fi si paine prajita. Poate fi si o bagheta taiata pe din doua.
O bucata de mozzarella feliata subtire.
O rosie feliata.
O frunza de busuioc.
O bucata de ardei gogosar sau kapia.
O felie de sunca.
Seminte de pin.
…Toate astea se asambleaza dupa inspiratie. Daca ai timp si poti sa bagi “produsul” 3 minute la microunde, cu atat mai bine! Daca nu, merge si ca atare.
Este ca ti-ai rezolvat micul dejun???

Draga Florentina! Chiar ca iti rezolvi, astfel, micul dejun. Si eu cred ca bagheta ta e mai bun incalzita la microunde sau la cuptor. Faptul ca mozzarella incepe sa se topeasca usor reprezinta o atractie in plus, amintind piezis de pizza italiana autentica. Am si mici comentarii asupra retetei. As prefera, de pilda, nu rosii proaspete, ci rosii uscate la soare, pastrate in ulei de masline, prezentate aici pe un pat de alata frisee. Sunca merita sa fie un prosciutto veritabil. Dar noutatea mea ar fi 2-3 oua de prepelita fierte intercalate in bagheta cu 2-3 ciupercute! Desigur, acesta ar fi un mic dejun festiv, de weekend…

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply