|

BANANA SPLIT: Reteta de vara pentru TAMAIOASA ROMANEASCA

V-am prezentat ieri un exceptional vin alb dulce, faimoasa Tamaioasa Romaneasca in varianta Special Reserve de la Prahova Valley (Cramele Halewood). Spuneam ca vinul acesta aromat merge de minune ca aperitiv, insa se potriveste perfect si la desert, insotind deserturile rafinate, de pilda tartele cu fructe proaspete. Daca ieri ma gandeam la piersici pufoase sau la caise parfumate, azi ma simt atras de banane, asa ca mi-am amintit de o reteta clasica pe care mi-o sugera prietena mea Adriana Parissi, scriitor si gastronom roman stabilit in Statele Unite.

Banana Split

INGREDIENTE:

  • 2 banane tăiate în jumătaţi, pe lungime
  • 4 linguri de ingheţată de vanilie
  • 2 linguri de mure sau afine, curaţate şi spălate
  • 2 linguri de zmeură
  • sos de ciocolată (făcut în casă din ciocolată topită şi puţin unt sau cumpărat de-a gata)
  • 4-5 alune prăjite şi tocate sau nucă pisată

PREPARARE:

Puneţi bananele pe farfurii, câte două jumataţi pentru fiecare porţie. Deasupra adăugaţi pe fiecare farfurie câte 2 linguri de îngheţată (folosiţi lingura specială pentru a da formă sferică îngheţatei). Presăraţi fructele şi sosul de ciocolată şi deasupra alunele sau nucile.

Simplu si gustos, nu? Numai ca, gandindu-ma la Tamaioasa care ma asteapta bine racita, eu nu as folosi fructe de padure rosii, ci albe, de pilda agrise. Sau lytchee, ca tot se gasesc la hypermarketuri. Pofta buna si nu uitati ca, intotdeauna, un pahar de vin bun da savoare mesei!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply