|

BUCATARESCU reinterpreteaza o salata cu MOZZARELLA Granarolo / Uite ce ULEIURI foloseste!

 155 de concurenti entuziasti si inspirati – 5 PREMII cu multa mozzarella Granarolo. Fiecare premiu consta in cate 3 produse -mozzarella 100g, mozzarela cucina 250g, mozzarela cucina 400g!  Bucatarescu incepe sa reinterpreteze creativ fiecare dintre raspunsurile castigatoare!

1. Raspuns 20 (23 iulie) de la GINA IONESCU: Salata de vara cu mozzarella
Iubesc mozzarella pentru ca e foarte usor de folosit intr-o mare varietate de preparate culinare. Insa, fiind vara, ma gandesc la o reteta de salata satioasa dar si foarte gustoasa. Folosesc salata lollo rosso, bulgarasi de mozzarella, migdale intregi (dar curatate de coaja), stafide aurii mari, fileuri de ansoa, otet balsamic de Modena, ulei de masline extravirgin, sare de mare si boabe de piper verde si rosu macinate mare. Pentru aceasta salata minunata, pun feliute de bagheta trecute un minut-doua prin cuptor si stropite cu cate o picatura de ulei de masline!

Draga Gina! Salata propusa de tine este savuroasa. Acei bulgarasi/bocconcini de mozzarella se potrivesc perfect in compozitie.  Imi plac noutatile tale: stafidele, migdalele si fileurile de ansoa, care fac inspirat tranzitia de la dulce la sarat. De asemenea, apreciez ca folosesti doar ingrediente de calitate: sare de mare (eu iti recomand sa incerci si cu sare roz de Himalaya, exista la noi pe piata, de la Solaris), otet balsamic de Modena sau ulei de masline obtinut dn prima presare la rece. Ei, si daca am ajuns la ulei, eu am pe masa 3 sticle cu ulei italian in 3 combinatii diferite.

De la Costa d’Oro am Olisana, am un un ulei bogat in Omega 3 si Omega 6 …dar nu e ulei de maline, ci este rezultatul unei cominatii inedite: 60% ulei de rapita(!), 20% ulei din samburi de struguri, 10% ulei de orez(!), 9% ulei de porumb si 1% ulei de susan. Costa d’Oro a creat Olisana pentru a­i oferi toate beneficiile unui ulei de calitate, cu un gust mai pu­ţin pronun­ţat comparativ cu cel al uleiului extravirgin, dar în acelaşi timp fiind o sursa excelenta de vitamina E şi acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. Olisana este o sursa naturala de antioxidanţ­i (polifenoli), Vitamine (în special vitamina E) şi acizi graşi esenţ­iali Omega 3 şi Omega 6 (prezen­ţi în raportul ideal de 1 la 7).Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 sunt importanţ­i pentru sistemul cardio-vascular. Olisana înglobeaza toate beneficiile uleiurilor din sâmburi de struguri, porumb, rapiţ­a, susan şi orez. Printre aceste beneficii se numara şi reducerea riscului apari­ţiei bolilor cardiovasculare precum şi neutralizarea radicalilor liberi. Mixul acestor 5 uleiuri vegetale excelente face ca Olisana sa fie un ulei recomandat atât pentru salate cât şi pentru gatit.

De la Monini, am doua tipuri de lei de masline extravirgin …cu arome:  cu lamaie (Limone) si cu 4 feluri de piper – alb, negru, verde, rosu (Quattro Pepi). Monini este un ulei  indicat pentru toate utilizările în bucătărie: sosuri, fripturi, legume proaspete, dar  şi ca un condiment. Nu uitaţi de efectele terapeutice pentru care este recomandat consumul uleiului de măsline extravirgin de către medici. O descriere a acestui ulei este revelatoare. Parfum: fructat, ierburi. Aroma: uşor migdalat, gust uşor amar şi picant. Densitate: vâscozitate medie. Culoare: verde cu nuanţe de galben-auriu. Aciditate: 0,4% jumătate din limita legală maximă admisă la uleiul de măsline extravirgin (0,8%).

Sunt convins ca, folosind unul dintre aceste 3 tipuri de ulei, salata ta va fi si mai buna!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply