|

O reteta clasica reinterpretata: SALATA Caprese cu MOZZARELLA Granarolo

Retetele clasice nu mai sunt ce-a fost odata! In bucatarie, e loc de teme cu multe variatiuni. De aceea, marile retete trebuie permanent reinventate! 155 de concurenti entuziasti si inspirati – 5 PREMII cu multa mozzarella Granarolo. Fiecare premiu a constat in cate 3 produse -mozzarella 100g, mozzarela cucina 250g, mozzarela cucina 400g! Bucatarescu a inceput sa reinterpreteze creativ fiecare dintre raspunsurile castigatoare!V-am prezentat deja noi versiuni pentru salata de vara cu mozzarella , barcutele de vinete cu mozzarella. si bulgarasii de mozza cu surprize. Azi, incerc reinterpretarea altei retete castigatoare:

4.Raspuns 116 (27 iulie) de la VALI IONESCU: Salata Caprese cu mozzarella – reinventata
-Mozzarella imi place pentru ca nu ma plictisesc niciodata de ea. Imi da ocazia sa o folosesc in foarte multe combinatii.
-Merge cu o multime de lucruri bune, de la rosii la paste din grano duro si de la busuioc la masline.
-”Dragostea trebuie reinventata!” De pilda, favorita multor mediteraneeni, salata Caprese, din care nu pot lipsi branza – mozzarella, rosiile – pommodori, busuiocul verde si uleiul de masline extravirgin, obtinut din prima presare la rece, fara procedee de rafinare chimica.
Iata cum propun eu reganirea acestor elemente delicioase:
-mozzarella o feliez subtire si rotund, apoi o perpelesc in tigaie cateva secunde pe fiecare parte
-rosiile le prefer cocktail de cherry, rosii galbene mici in forma de para si rosiii “satirate” (cele dungate, daca ati vazut vreodata)
-busuiocul poate interveni si ca frunzulite verzi rupte cu mana, dar si ca adaos de pesto in compozitia dressingului
-uleiul de masline poate fi din cel picant, cu ierburi, dupa cum poate fi inlocuit cu ulei din samburi de struguri
-mai poti adauga: feliute de paine prajita sau cuburi de paine (crutoane trecute prin ulei incins cu usturoi), fileuri de ansoa, masline mari de toate culorile, o rosie uscata la soare etc.
Daca salata este servita la pranz, propun un pahar suav de vin rose, iar daca survine mai seara poate fi insotita de un vin alb parfumat bine racit.
…Ce am uitat? Evident, e mai gustoasa in tovarasia persoanei iubite!
Pofta buna si iubire multa!

Draga Vali! Ingredientul principal al retetei tale este iubirea si asta conteaza mai mult decat orice in bucatarie (iti voi darui, impreuna cu premiul Granarlo, si cartea mea “Istoria erotica a micui dejun”).  Imi plac, insa, si combinatiile tale, care transforma bolul de salata intr-un veritabil curcubeu de culori, fiindca – nu-i asa? – mananci intai cu ochii! Daca imi permiti cateva comentarii, poate nu e bine sa exagerezi cu tote aceste feluri de rosii. In locul tau, c sa evit monotonia, as alterna rosiile cherry cu “prunisoarele” galbene si cu alte tipuri de tomate. Practic, repetand reteta, ai face alta salata in fiecare zi. Ca dressing, as folosi fie ulei Monini aromatizat cu lamaie, fie Olisana amestecat cu putin pesto.  Daca vrei sa induci un aer italian “apasat” retetei, nu uita de semintele de pin. Poate si cateva capere verzi, dar nu exagera! Alta idee este sa maruntesti cateva migdale. Ader la ideea crutoanelor trecute prin ulei incins cu usturoi, bravo!  Mozza e ok asa, dar merge si cu putin pesmet auriu.  Vinul alb al momentului este Theia Chardonnay de Sebes de la Halewood. Ma bucura si faptul ca te-ai gandit la partenerieri diferite cu vinuri in functie de momentele zilei. In sanatatea iubirii!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply