|

Savoare italiana cu THEIA CHARDONNAY / Retete: Tortellini cu hribi, Biban de mare in cosulet de parmezan

Se stie, bucataria e o arta a asocierilor inspirate: vinul bun merge intotdeauna mai bine cu o mancare buna! V-am prezentat zilele trecute un nou vin exceptional de la Halewood – THEIA Chardonnay. Un vin alb si racoros, ideal pentru vara! Dar si un vin care face deliciul gastronomilor, care il pot parteneria cu multe preparate culinare savuroase. Bucatarescu continua sugestiile de parteneriere creativa a vinului cu bucate alese, dupa ce v-a propus doua delicii pe baza de carne alba  dar si …o reteta de ciorba de burta dietetica.

De aceasta data, merg pe retetele unui un maestru al bucatariei italiene. Piero Palmigiani  a sustinut o demonstratie de gastronomie la restaurantul Bucurestiul Insular, frumoasa cladire monument istoric din spatele Halei Traian (str. Prof. Mihail Georgescu, nr. 24), unde se cultiva “gusturi rafinate din vremuri apuse”.  Bucatarescu a gustat si el din preparatele savuroase pregatite de Piero: tortellini cu hribi trase la tigaie, presarate cu fulgi de parmezan si stropite apoi cu un sos alb din ulei de masline, usturoi si patrunjel verde, apoi un excelent biban de mare in cosulet de parmezan, insotit de o caponata (legume la tigaie: zucchini, ardei, sos de rosii, masline, capere). La aceste retete,merge un vin alb autohton, ia eu recomand Theia Chardonnay.

Saptamana viitoare, puteti castiga sticle de Theia C hardonay in cadrul unui concurs organizat pe www.bucatarescu.ro!

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply