|

Variatiuni pe o tema GARANAROLO: Reteta BULGARASI de mozzarella cu surprize!

In bucatarie, e loc de teme cu multe variatiuni. De aceea, marile retete trebuie permanent reinventate! 155 de concurenti entuziasti si inspirati – 5 PREMII cu multa mozzarella Granarolo. Fiecare premiu a constat in cate 3 produse -mozzarella 100g, mozzarela cucina 250g, mozzarela cucina 400g! Bucatarescu a inceput sa reinterpreteze creativ fiecare dintre raspunsurile castigatoare!V-am prezentat deja noi versiuni pentru salata de vara cu mozzarella si barcutele de vinete cu mozzarella. Azi, incerc reinterpretarea altei retete castigatoare:

3.Raspuns 104 (26 iulie) de la SIMONA FLORESCU: Bulgarasi de mozzarella umpluti cu surprize
Ca sa imi rasfat sotul ii inventez tot felul de retete-surpriza. Mozzarella ma ajuta mult in acest sens, fiindca este o branza nu doar delicioasa, ci si versatila, apta sa joace mai multe roluri (“de ce imi place mozzarella”).
O astfel de surpriza usor de preparat la micul dejun sunt bulgarasii (“bocconcini”) de mozzarella umpluti. Atentie, nu chiftelute umplute cu mozzarella, ci invers! Pun cate un element imprevizibil in fiecare bulgaras de branza si apoi bag la cuptor. Dupa ce scot bulgarasii (15 minute la foc mediu spre mic), ung cu pensula de bucatarie fiecare bulgaras cu o emulsie de ulei de maslin picant si ornez in varf cu o ramurica de verdeata sau infig o rosioara cherry. Interesant e ca pot alcatui un mini-platou care sa aiba cate o surpriza diferita in fiecare bulgare alb delicios. Astfel, daca am 5 asemenea surprize, ele pot fi: 1.smochina sau curmala; 2.bucatica de carnat picant, eventual trasa scurt la tigaie inainte; 3.seminte de pin sau migdale; 4.pesto de casa scazut bine, ca sa fie cat mai putin lichid; 5.cub de vanata sau zucchini tras la tigaie in ulei picant etc. Intotdeauna am grija sa schimb cate un element ca sa-l iau prin surprindere si sa evit monotonia conjugala alimetara! Ceea ce va doresc si dumneavoastra!

Draga Simona! Imi place inventivitatea ta (…chiar daca nu prea inteleg cum ai reusit sa umpli bulgarasul de mozza cu …pesto, chiar scazut bine! probabil, e secretul tau!). In orice caz, ideea de a-ti surprinde partenerul cu retete surprinzatoare e de natura sa mentina interesul lui culinar si nu numai… Pe viitor, poti sa continui sa improvizezi, atat in interiorul bulgarasilor de mozzarella, cat si in exteriorul lor. De pilda, poti aranja pe platou, atat bulgarasi dati cu pensula de ulei, cat si altii tavaliti prin pesmet de diferite culori. sau pesmet picant, obtinut din amestecarea simpla a pesmetului clasic cu diferite condimente, cat mai colorate si mai aromate.  In ceea ce priveste umplutura-surpriza, si ea poate lua diferite chipuri inedite. Uite ce iti mai recomand eu: boabe mari de strugure (…de sezon!), ansoa sau ton scurse bine de ulei, sparanghel fiert, muguri de bambus, flori comestibile (!), fructe de padure (dar nu congelate), boabe de porumb dulce, masline mari verzi fara samburi

 etc. …Dar sunt convins ca imaginatia ta culinara merge si mai departe! Bafta si inspiratie in bucatarie!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply