|

PUI cu cimbru si masline servit cu Sauvignon Blanc Single Vineyard

Am avut bucuria sa va prezentam recent un vin alb sec de exceptie – Sauvignon Blanc Single Vineyard Selection Sebes Alba de la Cramele Halewood. Vin aromat bine echilibrat, cu o aciditate vioaie, acest Sauvignon Blanc asteapta sa fie invitat la masa, alaturi de preparate delicioase! Dupa ce v-am invitat sa degustati vinul alb sec, bine racit, alaturi de o portie buna de vinete cu naut acompaniate de pilaf, asa cum ne recomanda gastronomul Adriana Parissi, care a cules reteta vegetariana din Turcia, sau de un trio de fructe de mare cu piure de anghinare, idee preluata de la chef Joseph Haddad.

Va oferim acum o noua sugestie culinara care sa vina in intampinarea acestui vin alb de exceptie: pui in stil Antibes (“poulet antiboise”)

Ingrediente

1 pui

1kg ceapa

150 ml ulei masline

Sare si Piper dupa gust

20 masline

Cimbru dupa gust

Preparare

Tocati ceapa pestisori si puneti-o intr-o cratita – de preferinta de fonta – imprena cu uleiul, sarea si piperul. Peste ceapa puneti puiul, spalat si presarat cu sare si piper la rindu-i. Acoperiti cu capac si lasati la foc cit se poate de mic (170C) pentru 1 ½ ore. Ceapa nu trebuie sa se prajeasca ci sa se transforme intr-un fel de piure. Adaugati putin ulei daca e necesar.

Cind puiul s-a facut scoateti-l pe un platou, taiati-l in bucati si puneti deasupra ceapa din care ati scurs uleiul, daca este in exces. Presarati maslinele pe desupra, adaugati citeva frunze de cimbru si serviti. Dupa acest mic efort culinar, merge un pahar de vin alb sec bine racit – Sauvignon Blanc Single Vineyard, chiar doua!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply