|

SAUVIGNON BLANC Single Vineyard – intalnirea cu pilaf si vinete cu naut! RETETA

V-am prezentat ieri un vin alb sec de exceptie – Sauvignon Blanc Single Vineyard Selection Sebes Alba de la Cramele Halewood. Vin aromat bine echilibrat, cu o aciditate vioaie, acest Sauvignon Blanc asteapta sa fie invitat la masa, alaturi de preparate delicioase!

Azi, va invitam sa degustati vinul alb sec, bine racit, alaturi de o portie buna de vinete cu naut acompaniate de pilaf, asa cum ne recomanda gastronomul Adriana Parissi, care a cules reteta vegetariana din Turcia.

Preparara incepe cu 1 lingura ulei de masline extravirgin, obtinut din prima presare la rece. Mai aveti nevoie de:

  • 2 cepe tocate pestisori
  • 2 fire de telina taiate felii subtiri
  • 1 fir de praz, spalat si taiat felii
  • 2 catei de usturoi tocati marutn
  • 1/2 lingurita de cumin
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 400 gr de rosii proaspete tocate cubulete (sau o conserva de rosii)
  • 1 vinata mare curatata de pielea amaruie si tocata cubulete mari
  • 2 ardei grasi rosii spalati bine si tocati marunt
  • 2 ardei grasi galbeni spalati si tocati
  • 1 conserva de naut sau 1 pahar de naut lasat in apa peste noapte sa se umfle
  • 1 lingura de frunde de busuioc proaspat
  • 1 lingura de frunze de coriandru proaspat

Preparare:

1. Pentru preparare se recomanda un vas de fonta care coace la foc mic pastrind aromele ori un vas de teracota.

2. Prajiti ceapa, telina, prazul si usturoiul in ulei pentru un minut sau doua. Adaugati toate mirodeniile, rosiile si legumele si coaceti pe foc potrivit inca trei minute.

3.  Dati focul mic si lasati sa se coaca circa 40-50 minute. Adaugati nautul si lasati pe foc inca 5 minute.

4. Adaugati busuiocul si coriandrul proaspat tocat apoi stingeti focul. Serviti cu pilaf …si cu un pahar de Sauvignon Blanc Single Vineyard Selection!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply