|

Scoici cu alioli pentru Scurta Pinot Noir Rose – Single Vineyard / Reteta si foto

Bucatarescu este in continuare fascinat de potentialul de parteneriere gastronomica pe care il ofera Pinot Noir Rose – Scurta Single Vineyard, pe care ieri il recomanda in compania “ruletei galiciene” cu Pimiento de Padron. Vin aromat si vioi, acest Rose de Dealu Mare din care Halewood a scos doar o serie limitata se cere complimentat de idei si retete culinare pe masura.

O asemenea sugestie presupune un castron mare de scoici (midii), preparate simplu dar savuros. (Sa notam ca vinul poate fi baut cu placere de bucatar si in timpul prepararii retetei!) Scoicile se fierb inabusit in vin cu ceapa verde si usturoi cateva minute, pana incep sa se desfaca. (Cochiliile nedeschise se arunca.) Apoi, se aranjeaza pe farfurie, care se decoreaza si cu verdeturi aflate la indemana, alaturi fiind pregatit un bol pentru aruncat cochilii. Midiile sunt delicioase cu Rose-ul nostru de la Scurta si cu un sos alb de usturoi – alioli. Acest alioli il prefer asa cum am fost invatat sa-l gatesc la restaurantul bucurestean omonim: ca o maioneza light, fara galbenusuri, din usturoi pisat, ulei de masline si lapte, frecate manual  impreuna indelung (sau rapid, la mixer, uleiul fiind turnat putin cate putin). Evident, paine prajita, de preferinta neagra. In Belgia, midiile se servesc in formula “moules frites”, adica in compania cartofilor prajiti. Oricum, merita inchinat si un pahar de Rose Scurta Single Vineyard in cinstea acestor fructe de mare cu alioli! Pofta buna!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply