|

SCURTA Single Vineyard – Pinot Noir Rose servit la RACI cu salata de broccoli! RETETA si foto

Bucatarescu a inceput sa valorifice potentialul de parteneriere gastronomica pe care il ofera Pinot Noir Rose – Scurta Single Vineyard, pe care l-a  recomandat deja in compania “ruletei galiciene” cu Pimiento de Padron, dar si a unui platou cu scoici si aioli.  Vin aromat si vioi, acest Rose de Dealu Mare, din care Halewood a scos doar o serie limitata, se potriveste cu mai multe preparate savuroase.

De aceasta data, Bucatarescu va recomanda acest Rose alaturi de raci serviti impreuna cu o salata de broccoli. Racii sunt usor de pregatit: fie se fierb, impreuna cu catei mari de usturoi si cateva frunze de dafin, pana devin stacojii, fie se pun pe o plita bine incinsa pana se obtine acelasi efect. Se pun numai raci vii la fiert, dupa ce au fost spalati bine in mai multe ape. Dupa aceea, la masa, trebuie sa aveti la indemana un vas mare in care sa aruncati carapacele, fiindca de la raci se mananca foarte putin. Putin, insa delicios! Ca de obicei, in timpul prepararii, paharul de Rose bine racit este alaturi, pentru a mai usura munca. Dar vinul poate fi folosit si pentru prepararea unui sos delicios cu verdeturi, dupa cum garnitura poate fi o salata de broccoli fiert si stropit apoi cu pasta de unt cu usturoi. Evident, intre timp, paharul cu Rose a mai fost umplut inca o data, cel putin! Pofta buna!

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply