|

Bucatarescu & Franke la PRO VINO, Iasi, 2012 / 15 FOTO compromitatoare!

…Si a fost o noua editie a festivalului de vin, arta si gastronomie PRO VINO, organizat la Iasi de AB PLUS Events!  Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu a fost invitat din nou sa sustina un recital gastronomic. Si de aceasta data, el s-a bazat pe excelenta echipa de artisti culinari de la hotelul-restaurant Castel (unde s-a si desfasurat evenimentul), condusa de chef Adrian Sipoteanu, un profesionist desavarsit, si pe un banc de lucru Franke, compus din plita cu inductie, doua cuptoare performante si chiuveta. Rodul acestei conlucrari a fost meniul unei seri de inspiratie frantuzeasca, pentru care vinul a fost nu dor companion de seama, ci si ingredient al fiecareia dintre cele trei retete. Astfel, la crema de Gorgonzola cu nuci prajite si fructe, servita ca aperitiv, s- folosit vin alb dulce licoros. La felul principal, pe baza de vita – boeuf bourguignon euphorique! – sosul (in fapt, o reductie cu multa ceapa caramelizata, transformata in dulceata de ceapa) s-a folosit mult vin rosu sec, dar si un distilat tip Cognac. Iar desertul a fost chiar o spuma de vin cu fructe de padure si bezele!  Amfitrionul evenimentului a fost actorul Adrian Paduraru!

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply