|

CHARDONNAY Prahova Valley Special Reserve … cu PUI YAKITORI! Reteta si foto!

este gama de vinuri cea mai cunoscuta a Cramelor Halewood, devenita celebra si gratie sloganului “Un strop de pasiune!” . Marca Prahova Valley si-a castigat mai intai recunoasterea pe pietele externe unde a fost lansata in 2001. Lansarea oficiala pe piata romaneasca a fost in 2002. Avand soarele ca si simbol, aceasta gama are un aer cald, prietenos, elegant si modern.

Prahova Valley

Varful de gama il constituie seria PRAHOVA VALLEY SPECIAL RESERVE, din care va recomand urmatoarele sortimente: Chardonnay, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon. Vinul alb este de o remarcabila prospetime si savoare, in timp ce vinurile rosii au 60% vin maturat in baricuri de stejar timp de 12 luni, iar restul de 40 % vin pastrat in rezervoare de inox.

Dupa ce v-am prezentat  Cabernet Sauvignon Prahova Valley Special Reserve, vin distins cu medalie de aur la International Wine Contest 2011, astazi ne vom delecta cu un vin alb de tinuta din aceasta gama – Chardonnay Prahova Valley Special Reserve. Obtinut din strugurii culesi din viile din Alba, de la Sebes-Apold, este un vin alb sec, cu un buchet delicat ce dezvaluie pe langa aromele tipice soiului, notele de vanilie si lemn datorate maturarii in baricuri de stejar in proportie de 30%. De o rafinata culoare galben pai cu reflexe verzui, acest vin, cu 13% alcool, imbina armonios aromele fine de vanilie si nuca de cocos cu cele de fructe tropicale (mango, fructul pasiunii). Este un vin rotund ce reprezinta aromele tipice soiului, la care se adauga cele provenite de la lemnul de stejar si este caracterizat printr-o aciditate echilibrata si un final lung.
Din punct de vedere gastronomic, este insotitorul perfect pentru preparate din carne alba cu sosuri complexe, dar si cu bucataria asiatica.
Se serveste racit la temperatura de 6-8°C

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply