|

PRAHOVA VALLEY Special Reserve – “Un strop de pasiune!”

PRAHOVA VALLEY este gama de vinuri cea mai cunoscuta a Cramelor Halewood, devenita celebra si gratie sloganului “Un strop de pasiune!” . Marca Prahova Valley si-a castigat mai intai recunoasterea pe pietele externe unde a fost lansata in 2001. Lansarea oficiala pe piata romaneasca a fost in 2002. Avand soarele ca si simbol, aceasta gama are un aer cald, prietenos, elegant si modern.

Varful de gama il constituie seria PRAHOVA VALLEY SPECIAL RESERVE, din care va recomand urmatoarele sortimente: Chardonnay, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon. Vinul alb este de o remarcabila prospetime si savoare, in timp ce vinurile rosii au 60% vin maturat in baricuri de stejar timp de 12 luni, iar restul de 40 % vin pastrat in rezervoare de inox.

Dupa ce v-am prezentat Cabernet Sauvignon Prahova Valley Special Reserve, vin distins cu medalie de aur la International Wine Contest 2011, si ne-am delectat cu un vin alb de tinuta din aceasta gama – Chardonnay Prahova Valley Special Reserve, v-am recomandat un vin rosu tipic romanescFeteasca Neagra Prahova Valley Special Reserve.

Sa ne reamintim principalele caracteristici ale acestor trei vinuri:

 Feteasca Neagra Prahova Valley Special Reserve. Un vin cu apelatiune de origine Dealurile Munteniei si 13,5% alcool, intens colorat, de un rosu rubiniu cu nuante caramizii, aceasta Feteasca Neagra este un vin complex, corpolent, ce denota arome fine de prune uscate si fructe de padure, cu usoare urme de vanilie si mirodenii (scortisoara si cuisoare). Se serveste la temperatura ambientala de 16-18 grade Celsius si se parteneriaza minunat cu toate tipurile de carne rosie, cu branzeturi usor afumate, cu paste cu carne sau sosuri de rosii.

Chardonnay Prahova Valley Special Reserve. Obtinut din strugurii culesi din viile din Alba, de la Sebes-Apold, este un vin alb sec, cu un buchet delicat ce dezvaluie pe langa aromele tipice soiului, notele de vanilie si lemn datorate maturarii in baricuri de stejar in proportie de 30%. De o rafinata culoare galben pai cu reflexe verzui, acest vin, cu 13% alcool, imbina armonios aromele fine de vanilie si nuca de cocos cu cele de fructe tropicale (mango, fructul pasiunii). Este un vin rotund ce reprezinta aromele tipice soiului, la care se adauga cele provenite de la lemnul de stejar si este caracterizat printr-o aciditate echilibrata si un final lung. Din punct de vedere gastronomic, este insotitorul perfect pentru preparate din carne alba cu sosuri complexe, dar si cu bucataria asiatica.
Se serveste racit la temperatura de 6-8°C.

Cabernet Sauvignon Prahova Valley Special Reserve este distins cu medalie de aur la International Wine Contest 2011 si este un vin roșu sec, extrem de generos, corpolent, bine echilibrat, cu 13% alcool. Are culoarea roșu-purpură si se remarca prin arome picante de ardei iute și piper verde, cu note delicate de fructe de pădure, vanilie și ciocolată neagră completate de tanini fini proveniţi de la baricurile noi de stejar in care un procent majoritar din vin a petrecut un an de zile. Este un vin prferat de gastronomi pentru ca e ideal pentru grătare, frigărui de porc cu legume, preparate din raţă, miel și vânat, precum și cu brânzeturi fine franţuzești. Se serveste la temperatura ambientala, in jurul a 16-18 grade Celsius.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply