|

FETEASCA ALBA din gama Prahova Valley Reserve 2011/ RETETA de frigarui cu ton si creveti

Am inceput zilele trecute sa va prezint Prahova Valley, gama de vinuri cea mai cunoscuta si mai importanta a Cramelor Halewood Marca Prahova Valley si-a castigat mai intai recunoasterea pe pietele externe unde a fost lansata in 2001. Numele a fost identificat ca rezonant si specific Romaniei de un panel de consumatori din Marea Britanie. Lansarea oficiala in 2002 pe piata romaneasca a consacrat-o si aici ca un succes.

Prahova Valley Reserve este formata din vinuri de calitate superioara, vinificate in stil modern. Vinurile rosii au 40% vin maturat in baricuri de stejar, iar restul de 60 % vin pastrat in rezervoare de inox ( vinuri ce nu au avut contact cu lemnul). Remarcabile sunt vinurile rosii din recolta 2011 – Merlot si Pinot Noir. Dintre vinurile albe din aceeasi serie se remarca un soi traditional romanesc – Feteasca Alba.

Avand soarele ca si simbol, aceasta gama are un aer cald, prietenos, elegant si modern, in consonanta cu remarcabilele sale calitati la nivel de gust, promitand si partenerieri culinare de exceptie!

Ieri, v-am facut cunostinta cu Merlot Prahova Valley Reserve. Urmatorul vin  pe care vi-l propun din aceasta gama generoasa este Feteasca Alba Prahova Valley Reserve 2011, un vin alb sec realizat din struguri recoltati la maturitate deplina, desciorchinati si zdrobiti. Extragerea aromelor primare s-a facut prin macerare timp de 10 ore in cisterne de inox, la temperaturi mai mici de 14 grade Celsius. Mustul ravac astfel obtinut va fermentat timp de 14 zile, sub actiunea drojdiilor selectionate, tot in cisterne de inox. S-a obtinut un vin cu 13% alcool, de o mare prospetime, bine echilibrat si revigorant. Aceasta Feteasca Alba are o eleganta culoare galben pai, iar aroma fina si delicata de fructe exotice este completata de note de flori albe de camp si floare de soc.

Vinul se recomanda sa fie servit racit la 8-10 grade Celsius, in compania unor aperitive usoare, a salatelor, a preparatelor din pui sau peste ori a fructelor de mare, chiar si a branzeturilor nu foarte maturate.

Bucatarescu va invita sa degustati vinul in compania unei retete usoare dar savuroase:

Frigarui cu ton si creveti

Ingrediente: 400 g file de ton, 200 g  cozi de creveti, 1/2 lamaie, 2 portocale, 100 ml ulei de masline, 100 ml.vin alb,  40 ml. otet balsamic de Modena, sare de mare, piper, cimbru, foi de dafin.

Se face o marinada din ulei, vin alb, balsamico, sucul de la 1/2 lamaie, sare, piper, cimbru, foi de dafin.

Se taie fileul de ton in bucati de 3-4 centimetri grosime si impreuna cu crevetii se lasa 3-4 ore in marinada, apoi se pregatesc frigaruile alternand bucatile de peste, creveti si felii de portocala si se frig pe gratar cateva minute. Pofta buna si un pahar de Feteasca Alba Prahova Valley Reserve alaturi!

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply