|

FRANKE: La Ziua Clatitelor, BUCATARESCU a pregatit 669 bucati cu 9 umpluturi diferite! Retete si galerie 30 FOTO!

La Ziua Clatitelor, Bucatarescu a pregatit 669 de bucati, pentru care a folosit 9 tipuri diferite de umpluturi. Folosind o plita cu inductie si un cuptor electric , ambele marca Franke, Bucatarescu a oferit clatitelor celor 520 de spectatori ai piesei “Boeing Boeing”, care se joaca la sala Epika din Digiplex Baneasa. Franke este si sponsorul acestei productii de mare succes, ca si magazinele Trends by Adina Buzatu, care i-au oferit lui Bucatarescu o tunica noua, rosie, de “chef”.

Ajutat de faimoasele Lala Bu si Nana Pitz, dar si de ziarista Mioara Tronaru, Bucatarescu a pregatit 4 feluri de clatite de aperitiv (cu urda, branza de burduf si marar; cu branza dulce, ananas si nuci; cu bacon, ciuperci si sos iute-dulce; cu carnati afumati trasi la tigaie impreuna cu mere in sos de vin licoros) si 5 feluri de clatite de desert, toate pregatite cu magiun si dulceturi naturale de la Topoloveni (faimosul magiun traditional de prune; cirese negre; afine; topinambur; catina).

Ziua Clatitelor se sarbatoreste la inceputul lui februarie si traditia din Franta - Le Chandeleur - spune ca invitatii sunt serviti cu clatite si vor fi supusi unei incercari a norocului: intr-o mana trebuie sa tina strans un banut, iar cu cealalta mana trebuie sa manuiasca tigaia si sa invarta clatita in aer! Daca reusesc, vor avea noroc, in special la bani, tot anul! Intre cei care au trecut cu brio aceasta incercare se numara criticul de film Irina Margareta Nistor (traducatoarea piesei) si vedetele din rolurile principale – Aurelian Temisan si Monica Davidescu.

…Cele 669 de clatite pregatite de Bucatarescu si Franke au disparut in mai putin de 5 minute!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply