|

BUCATARESCU ep. 3 – Kanal D: “suba” ruseasca, creveti la tigaie, supa de bere, vita in ulei de susan, pandispan cu portocale caramelizate

La Bucatarescu, intotdeauna se gateste de placere …si cu femei frumoase in apropiere. Cu femei frumoase care stiu sa si gateasca, supravegheate cu tandrete de barbati experimentati in domeniu!
…Astfel, in a treia emisiune “Bucatarescu”, frumoasa Olga Vintaniuc – model si, in egala masura, pictorita de la Chisinau – dezvaluie secretele unei “sube” rusesti. Suba …adica o salata delicioasa in care ingredientele principale sunt pestele afumat si sfecla, insotite de straturi de legume si oua fierte rase, dar numai pe fundalul sonor al melodiilor traditionale (“Oci ciornai” & co.) interpretate live de Olga.
Pentru crevetii in stil est-asiatic – cu sos de soia, tamarind, pasta de curry, curcuma si lapte de cocos – a fost convocat un artist al bucatariei gourmet – Radu Popovici. Crevetii vor veni insotiti de taitei de orez si de chili.
Momentul inedit al emisiunii va fi constituit de supa de …bere a lui Bucatarescu! Legumele sunt pasate in blender, apoi se adauga berea si alte ingrediente, iar totul capata o savoare suplimentara. Cubuletele de bacon pot tine loc de crutoane!
Vita este prezenta si ea in distributia gastronomica, insa pregatita, de Bucatarescu, in ulei de susan. Surpriza picanta a retetei sta undeva in afara tigaii, direct in farfurie, unde un ardei iute – mic, rotund si rosu – va trona insinuant in mijlocul compozitiei, urmand a o pacali pe Olga cea pofticioasa!
Desertul este propus de Alexandra, care pregateste, impreuna cu Bucatarescu, mici tortulete de pandispan, cu crema de ciocolata si bucatele de portocale caramelizate.
Pe parcursul emisiunii sunt povestite, in imagini, ale aventuri culinare, desfasurate la ferma ecologica din Plaiul Talii, langa Breaza, unde Bucatarescu este initiat in arta prepararii casului, a cascavalului si a carnii crud-uscate. De asemenea, la Casa Leonida din Busteni, intr-o cladire monument istoric, se face cel mai bun berbecut marinat din lume, insotit de o paine de casa cu chimen, aburinda!

Bucatarescu gateste cu echipamente performante Franke, electrocasnice Philips, ustensile de bucatarie Fiskars, vesela Kitchen Shop. Ingrediente: carne de porc de Peris, carne de vita Integra, mirodenii Solaris, salate Eisberg. Apa minerala: Borsec. Apa plata: Aquatique. Bere: Albacher. Sucuri: Giusto. Vinuri: gama Byzantium (Rosso di Valachia, Blanc de Transylvanie, Rose Euxine ecologic) de la Cramele Halewood. Vestimentatie Bucatarescu: Trends by Adina Buzatu.

Emisiune produsa pentru Kanal D de CoolMedia si Dynamic Hypertext, cu sprijinul Integral Media. Producator general: Tekiru. Prezentator: Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply