|

BUCATARESCU SHOW la Kanal D – Retetele de salata cu pastrav afumat, crema de spanac, cotlete cu portocale, briose cu rodie!

BUCATARESCU SHOW a inceput ieri la Kanal D! Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu  pregatit, impreuna cu Razvan Cucui, Denisa Nechita si Alexandra Hirceaga, mai multe retete savuroase. La cererea unui mare numar de telespectatori, iata retetele:

SALATA DE PRIMAVARA CU PASTRAV AFUMAT
400 gr salata mixta Eisberg (rucola, valeriana, iceberg, batavia)
200 gr pastrav afumat
80 gr masline (verzi si negre)
2 ridichi
1 rosie
1 ardei kapia
50 gr praz
sare roz de Himalaya
piper mixt (rosu, verde, negru, alb)
vinegreta (ulei de masline extravirgin, otet de mere)
Vin recomandat: Byzantium Rose Euxine ecologic (vinificat in alb)

PAINE DE CASA
400 gr faina de grau
8 gr drojdie granule (1 pliculet)
150 ml lapte
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

CREMA DE SPANAC a la Bucataria pentr
500 gr spanac tanar
250 gr iaurt
1 lingura faina
3-4 catei de usturoi
2 linguri hrean ras
2 linguri ulei
sare
piper
300 gr crutoane de paine prajita
Vin recomandat: Byzantium Blanc de Transylvanie (cupaj Gewurztraminer, Pinot Grigio, Riesling de Rin)

COTLETE DE PORC CU MIERE SI PORTOCALE
4 cotlete de porc de Peris x 200 gr
40 ml miere
sucul de la o portocala
4 felii de portocala
garnitura: 300 gr ciuperci. 50 gr sos satay (cu unt de arahide), 50 ml ulei masline, 50 gr dulceata de topinambur
Vin recomandat: Byzantium Rosso di Valachia (cupaj Feteasca Neagra, Shiraz, Cabernet Sauvignon)

BRIOȘE CU RODIE

Ingrediente pt. brioșe:

-280 g faina

-2 linguri praf de copt

-110 g zahar

-un varf de sare

-280 g iaurt / smantana

-1 ou

-zahar vanilat

-esenta de vanilie

-6 linguri ulei

Ingrediente pt crema de rodie:

-1 rodie

-250 g crema de branza

-250 ml frisca

-ciocolata alba pt decorare si samburi de rodie

-1 cana smantana grasa

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C. Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea. Separat se amesteca iaurtul, oul uleiul, zaharul vanilat si esenta de vanilie (sau semintele de la 1 pastaie vanilie), in care se adauga treptat amestecul de faina. Se adauga putin piure de rodie* si se amesteca. Se aseaza compozitia in forme si se coace timp de 20-25 de min. Pentru crema, se amesteca crema de branza cu restul de piure de rodie si cu frisca batuta. Se umpla briosele cu crema si se decoreaza cu un ganache de ciocolata alba si samburi de rodie.

*Pentru a face piureul de rodie, se scot semintele de rodie si se paseaza cu blenderul de mana pana se transforma in piure. Acesta se strecoara printr-o sita fina pentru a scapa de impuritati.

APA MINERALA a emisiunii Bucatarescu: Borsec.

Bucatarescu foloseste o linie de gatit Franke, electrocasnice Philips si accesorii de bucatarie Fiskars.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply