|

VINURI NOBILE de la Cramele Halewood: FETEASCA NEAGRA Special Reserve & FETEASCA REGALA Special Reserve

Cramele Halewood propun doua vinuri de varf, vinificate şi crescute cu mare grijă pentru a păstra aromele şi caracterul de soi, reprezentand o interesantă îmbinare a stilului modern cu cel tradiţional. Ambele fac parte din familia Special Reserve, a vinurilor nobile, carora li s-a acordat o atentie speciala incepand din vie si pana la etapa maturarii suplimentare in sticla.

Feteasca Regala  este unul dintre cele mai valoroase soiuri autohtone de struguri albi si produce vinuri remarcabile in zona viticola Dealurile Vrancei. Vinul alb sec propus in varianta Halewood Special Reserve este proaspat si fructat, de culoare alb-verzui stralucitor. Aromele sale fine trimit rafinat la flori de camp si iarba, cu un postgust persistent si delicat. Aciditatea usor mai ridicata decat a celorlalte vinuri din podgorie ii confera multa vioiciune. Acest vin alert, cu 13% alcool, se serveste racit la 8-10 grade C, in compania crustaceelor, a preparatelor din peste sau a celor din pui.

Feteasca Neagra este cel mai important soi nobil romanesc. In versiunea Halewood Special Reserve, vinul rosu demisec este unul mplu, catifelat si armonios, desi nu se lasa “citit” deloc usor. Cu 13% alcool si rezultat atent selectionati provenind de pe Terasele Dunarii, are o splendida culoare rosu rubiniu cu nuante caramizii. Degaja incitante arome de prune uscate si stafide, precum si note frumoase de mirodenii, in special scortisoara si cuisoare. Catifelat si elegant, vinul ste complex si memorabil. Servit la temperatura camerei, dar nu mai mult de 16-18 grade C, este ideal cu preparate complexe din carne cu sos de ciuperci, fripturi bogate la gratar si cascaval afumat.

Vinurile Special Reserve de la Cramele Halewood pot fi achizitionate din  HoReCa, online accesând www.winery-outlet.com, dar și din magazinele Halewood – The Winery Outlet (București – de curand, s-a deschis un nou magazin in zona 1 Mai,) Ploiești, DN1 Breaza-Nistorești, Sinaia, Azuga, Brașov, Sibiu, Târgoviște și Urlați).

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply