|

Noi RETETE Bucatarescu: salata cu loboda, spata de porc rulata, stevie, peste la aburi, “deux-feuilles”

Adelina Pestritu a fost invitata speciala a lui Dan-Silviu Boerescu in episodul 6 al show-ului culinar “Bucatarescu”, pe care Kanal D l-a difuzat sambata, 20 aprilie.
Prezentatoarea emisiunii D-Paparazzi a gatit cot la cot cu Bucatarescu si, chiar, va inventa o noua reteta de salata cu loboda rosie. Adelina a povestit amintiri culinare din copilaria ei la Campulung Muscel, dar si din tumultuoasa ei casnicie cu Liviu Varciu. In acelasi episod, Alex Petricean – Chef D’Artagnan – a facut faimoasa lui reteta de spata de porc rulata, iar Alexandra Hirceaga a adaptat creativ reteta clasica a prajiturii Millefeuilles. Bucatarescu insusi a propus fileuri de peste cu legume facute la aburi si stropite cu vin alb. Iar Chef Vova a facut o demonstratie de virtuozitate, gatind in stilul japonez teppanyaki si jongland ametitor cu cutitele!

1.SALATA “ADELINA” CU LOBODA

-2 buchetele loboda rosie

-1 salata verde

-8 ridichi

-1 legatura ceapa verde

-200 gr naut fiert

-100 gr branza cubulete

-ulei de masline

-1/2 lamaie stoarsa

2.STEVIE LA TIGAIE

-1 kg stevie

-2 buchetele leurda

-500 ml suc de rosii

-2 legaturi ceapa verde

-50 ml ulei de masline

-sare

-piper

3.SPATA DE PORC RULATA A LA D’ARTAGNAN

-1 kg spata de porc fasonata

-2 capatani usturoi

-2 lamai

-2 legaturi patrunjel verde

-1 bucata radicchio

-3 mere

-salvie

-sare

-piper

-otet de vin rosu

-ulei de masline


4.PESTE CU LEGUME LA ABURI

-4 bucati file de peste alb

-1 lamiae verde

-1 ceasca vin alb

-seminte de susan alb

-1 dovlecel rondele

-2 pastarnac

-2 morcovi

-1 andiva

-1 fenel

-8 buchetele broccoli

-sare

-marar verde

5. PRAJITURELE DEUX FEUILLES

Ingrediente pt 2 blaturi:

-6 oua

-6 linguri zahar fin

-6 linguri faina

-2 linguri cacao

Ingrediente crema:

-200 ml frisca lichida

-coaja de la o lamaie

-2 linguri sirop de fructe de padure

-1 pastaie vanilie

-35g zahar pudra + extra zahar pentru decor

-250g fructe de padure

Bucatarescu gateste cu echipamente performante Franke, electrocasnice Philips, ustensile de bucatarie Fiskars. Ingrediente: carne de porc de Peris, mirodenii Solaris, salate Eisberg. Apa minerala: Borsec. Apa plata: Aquatique. Bere: Albacher. Sucuri: Giusto. Vinuri: gamele Byzantium (Rosso di Valachia, Blanc de Transylvanie, Rose Euxine ecologic) si Special Reserve (Feteasca Regala, Feteasca Neagra) de la Cramele Halewood. Vestimentatie Bucatarescu: Trends by Adina Buzatu. Bucatarescu calatoreste cu SIXT.

Emisiune produsa pentru Kanal D de CoolMedia si Dynamic Hypertext, cu sprijinul Integral Media Buying. Producator general: Tekiru. Prezentator: Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply