|

RETETE cu Sauvignon Blanc Prahova Valley Reserve / DOVLECEI umpluti la cuptor, COD GRATINAT cu alioli

SAUVIGNON BLANC PRAHOVA VALLEY RESERVE este un vin alb demisec, floral, debordand de prospetime. Corpul este fructat cu trimiteri evidente la piersici si pepene, dar si cu unele note insinuante, ierboase. Culoarea acestui Sauvignon Blanc Reserve este stralucitoare cu nuante alb-verzui. Bine strucurat, vinul pastreaza echilibrul intre aciditate si aroma, avand si un postgust clar conturat, in care predomina notele de citrice.
Ca orice vin alb sec sau demisec si Sauvignon Blanc Prahova Valley Reserve se bea racit la 8-10 grade Celsius, pentru a i se putea valorifica intreg patrimoniul de gust si arome.
Un aperitiv excellent, vinul se omporta remarcabil si in prezenta fructelor de mare, a pestelui fin, a branzeturilor sau a legumelor. Sparanghelul este una dintre partenerierile ideale.
Astazi, insa, va recomandam:

DOVLECEI UMPLUTI LA CUPTOR

-4 dovlecei

-8 ciuperci mari

-300 gr branza

-400 ml smantana

-3 oua

-4 capatani de usturoi

-2 legaturi de marar

COD GRATINAT CU ALIOLI

Peste:
400 gr cod
50 gr faina
ulei de prajit
Sos Alioli:
500 ml lapte
1 l ulei de masline
5 catei de usturoi curatati
Garnitura:
3 cartofi feliati subtire
1 ardei gras rosu
1 ceapa medie
1 catel de usturoi necuratat

…Si, bineinteles, un pahar bine racit de SAUVIGNON BLANC PRAHOVA VALLEY RESERVE!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply